VLM Hasselt: Martens bevestigt, Bielen verrast!

VLM Hasselt: Martens bevestigt, Bielen verrast!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het was zweten en zwoegen in Hasselt maar het organiserende MC Santi schotelde de rijders naar goede gewoonte wel een verzorgde omloop voor! Yentel Martens zorgde alweer voor de dubbel bij de Inters 500. Gastrijder Glenn Bielen (1-2) hield Greg Smets en Brent Aerden achter zich.

Geen Mike Vanderstraeten, noch Steve Seronval aan de Runksterkiezel. Wel op het appél was publiekslieveling Ken De Dycker.

Zoals vaker dit seizoen was er echter geen kruid gewassen tegen Rockstar Energy Husqvarna rijder Yentel Martens! ‘s Morgens pakte de “Y-Mart” de pole vervolgens boekte hij een overtuigende start-finish zege voor Jens Van Meer. Zowel voor De Dycker als Salaets verliep de eerste manche niet volgens plan. Keeno maakte na zijn val de wedstrijd nog af en zou als negende aankomen. Ex-VLM Kampioen Kenny Janssens werd ‘best of the rest’ na Martens en Van Meer.

Diezelfde Van Meer mocht in de tweede manche even proeven van de leiding maar daarna stelde Martens orde op zaken. Van Meer kwam weer als tweede binnen maar ook Janssens bevestigde zijn goede vorm. Met zoontje Milan op de arm mocht Kenny zo op het eindpodium plaats nemen naast Martens en Van Meer. Een regelmatige Steven De Beuckelaer, twee maal vierde, eiste ‘n logische vierde plek in het dagklassement op. De Dycker ging in de tweede reeks niet meer van start. Ook Salaets, die in de opener zijn duim had bezeerd bij het neerkomen na een sprong, zou de wedstrijd niet uitrijden.

Na zijn tweede plaats vorige week ging Dieter Vromans verder op zijn elan. De Racing Center KTM piloot zette een kanontijd op de klok tijdens de tijdstraining waarin hij maar liefst 2,1 seconden sneller was dan Glenn Bielen.

Bielen, in prima vorm tijdens IMBA confrontaties, klopte in de openingsreeks kopstarter Brent Aerden. De Stroeckxvrienden rijder gaf zich echter niet zomaar gewonnen! Brent kwam immers in de slotfase ijzersterk opzetten maar Bielen behield nipt het voordeel. Na een dramatische eerste manche waarin zijn starthek eerst weigerde en hij vervolgens nog een keer viel toen hij naar P4 was teruggekeerd, moest Vromans zich tevreden stellen met een 11de plek.

Maar het leven is nu éénmaal geen ponykamp weet ook Dieter. De pupil van David Cools MX School ging er eens goed voor zitten en liet een fraaie tweede reeks optekenen. Net zoals in de eerste manche schreef Vromans de snelste ronde in koers op zijn naam, bovendien bleef hij deze keer foutloos. Een start-finish overwinning was de beloning. Gestart rond de vijfde plaats legde Bielen echter beslag op de tweede plek, meteen goed voor de eindzege!

Brent Aerden snoepte net het eindpodium af van Vromans al moest Aerden er hard voor werken. In de eerste ronde was hij immers ten val gekomen zodat hij bijna vanop de laatste plaats weer moest vertrekken. Een constante Greg Smets had aan twee derde plaatsen voor P2 bij de eindafrekening!

Hulde aan MC Santi aan de medewerkers voor een mooie crossdag!

Inters 500cc Race 1
1. Yentel Martens, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Steven De Beuckelaer, 5. Bram Valckx,  6. Bryan Engelen, 7. Karel Schepmans, 8. Kenzo Buys, 9. Ken De Dycker 10. Rob Konings

Inters 500cc Race 2
1. Yentel Martens, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Steven De Beuckelaer, 5. Bryan Engelen,  6. Karel Schepmans, 7. Kenzo Buys, 8. Menno Aussems, 9. Jelle Smeeters, 10. Sven Wouters

Eindstand Inters 500cc
1. Yentel Martens 50, 2. Jens Van Meer 44, 3. Kenny Janssens 40, 4. Steven De Beuckelaer 36, 5. Bryan Engelen 31, 6. Karel Schepmans 29, 7. Kenzo Buys 27, 8. Menno Aussems 21, 9. Sven Wouters 21, 10. Rob Konings 20

Inters 250cc Race 1
1. Glenn Bielen, 2. Brent Aerden, 3. Greg Smets, 4. Nick Leerkes, 5. Bram Schoepen, 6. Kristof Scheynen, 7. Kevin Schellens,  8. Jimmy Vandeputte, 9. Arno Van Mieghem, 10. Bart Janssens

Inters 250cc Race 2
1. Dieter Vromans, 2. Glenn Bielen, 3. Greg Smets, 4. Enzo Aerden,  5. Jordi Van Mieghem, 6. Kevin Schellens, 7. Brent Aerden, 8. Nick Leerkes, 9. Bram Schoepen, 10. Kristof Scheynen,

Eindstand Inters 250cc
1. Glenn Bielen 47, 2. Greg Smets 40, 3. Brent Aerden 36, 4. Dieter Vromans 35, 5. Nick Leerkes 31, 6. Kevin Schellens 29, 7. Bram Schoepen 28, 8. Kristof Scheynen 26, 9. Jordi Van Mieghem 23, 10. Arno Van Mieghem 22

Foto’s: Dieter Jans

 

Uw reacties