2020 FIM Wereldkampioenschap motorcross voorlopige kalender

2020 FIM Wereldkampioenschap motorcross voorlopige kalender
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nu het MXGP-seizoen 2019 de tweede helft nadert, is Youthstream er trots op om de 2020 FIM Motocross Wereldkampioenschappen Voorlopige Kalender uit te brengen.

De openingslocatie van het seizoen moet nog aangekondigd worden en het wordt gevolgd door 1 van de favoriete locaties van de kalender, Neuquen – Patagonië, Argentinië. MXGP keert vervolgens terug naar Europa met als eerst Nederland op een nog te bepalen locatie, Trentino, en een langverwachte terugkeer in Spanje en vervolgens rechtstreeks naar Portugal.

In mei vervolgt MXGP zijn reizen naar Letland, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Imola, voordat de MXGP Paddock zich voorbereid op 3 back-to-back-rondes in Azië eind juni met twee rondes in Indonesië en 1 in China.Na een reis in Azië gaat MXGP verder naar een van de oldschool locaties op de kalender Loket in Tsjechië, gevolgd door het zanderige circuit van Lommel en de comeback van de MXGP van Zwitserland na een pauze van een jaar.

De 18e ronde van het seizoen 2020 wordt in Zweden gehouden, terwijl de 19e stop van de kalender plaatsvindt in het gloednieuwe en onlangs aangekondigde Kymi Ring-circuit in Iitti, Finland. De laatste ronde van het seizoen 2020 zal plaatsvinden in Turkije voordat de hele MXGP Paddock naar Frankrijk vertrekt voor de mijlpaal van het Motocross-seizoen, de Monster Energy FIM Motocross of Nations die terug zal zijn in Ernée na het grote succes van zijn laatste editie in 2015.

Youthstream en FIM Europe gebruiken deze gelegenheid ook om een ​​extra klasse aan te kondigen die in de kalender zal worden opgenomen, aangezien vanaf 2020 het EMX Open Championship zal worden gecombineerd met MXGP/MX2-evenementen in Europa. Er zullen zes evenementen tellen in de richting van het kampioenschap in het EMX Open Championship, allemaal op MXGP/MX2-evenementen vergelijkbaar met en in hetzelfde formaat als de EMX125, EMX250 en EMX2T kampioenschappen die allemaal zullen doorgaan. Vanaf 2020 en later staat het EMX Open kampioenschap open voor motorrijders van 16 jaar tot 50 jaar oud op motoren van 175cc tot 450cc, voor zowel 2-strokes als 4-strokes.

De voorlopige MXGP- en MX2-kalender omvat ook de rondes die gepland zijn voor het Wereldkampioenschap voor damesmotocross en alle Europese kampioenschappen, EMX250, EMX125, EMX2T en de nieuw toegevoegde EMXOPEN

Bekijk de kalender hieronder.

 

2020 PROVISIONAL FIM MXGP / MX2 MOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP CALENDAR

 

23 February TBA tba

8 March PATAGONIA – ARGENTINA Neuquen

22 March THE NETHERLANDS tba EMX250, WMX

5 April TRENTINO (I) Pietramurata EMX250, EMX 2t

19 April SPAIN tba EMX125, WMX

26 April PORTUGAL Agueda EMX125, EMX250

10 May LATVIA Kegums EMX250, EMX OPEN

17 May RUSSIA Orlyonok EMX250, EMX OPEN

24 May GERMANY Teutschenthal EMX250, EMX OPEN

7 June FRANCE Saint Jean d’Angely EMX125, EMX OPEN

14 June ITALY Imola EMX125, EMX OPEN, WMX

28 June INDONESIA tba

5 July ASIA (INDONESIA) Semarang

12 July CHINA Shanghai

26 July CZECH REP. Loket EMX65, EMX85, EMX 2t

2 August BELGIUM Lommel EMX125, EMX250

16 August SWITZERLAND Frauenfeld/Gachnang (tbc) EMX125, EMX 2t

23 August SWEDEN Uddevalla EMX125, EMX250

30 August FINLAND Iitti-KymiRing EMX125, EMX250, WMX

13 September TURKEY Afyonkarahisar EMX OPEN, WMX

27 September – Monster Energy FIM Motocross of Nations – FRANCE, Ernée

Uw reacties