Arminas Jasikonis maakt de klus af in Lichtenvoorde

Arminas Jasikonis maakt de klus af in Lichtenvoorde
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De spanning in de zwaarste klasses van de KNMV Dutch Masters of Motocross was minimaal. Arminas Jasikonis kwam met 31 punten voorsprong naar Lichtenvoorde en door de eerste manche als derde te finishen verzekerde hij zich al van de titel. De Litouwer ging in de tweede manche nog wel voor een manche overwinning maar toen moest hij buigen voor Glenn Coldenhoff! De Standing Construct-rijder werd tweede en eerste op ‘Circuit De Schans’ en daarmee won hij het dag klassement voor Romain Febvre (1-3) en Jasikonis (3-2).

In de training is Coldenhoff de snelste man maar de sprint naar de eerste bocht is voor Febvre. De Yamaha-rijder neemt de leiding voor Coldenhoff, Jasikonis en zijn teamgenoot Jonass. De Let neemt de derde plaats snel over van de leider in de tussenstand. Vooraan neemt Febvre afstand van Coldenhoff die wordt gevolgd door de IceOne Racing-rijder. De vijfde man Petar Petrov wordt snel gepasseerd door Micha Boy de Waal en Brian Bogers. Vooraan controleert de voormalig MXGP kampioen de wedstrijd hij pakt de overwinning op een circuit dat hij vorig jaar nog te gevaarlijk vond. Coldenhoff wordt tweede voor Jasikonis die zich daarmee verzekerd van de titel. Jonass wordt vierde voor De Waal die de gehele wedstrijd wordt gevolgd door Bogers. De HRC-rijder probeert alles om de Hutten Metaal-rijder te passeren maar dat lukt net niet.
De laatste manche van het seizoen wordt van start tot finish geleid door Coldenhoff. In de eerste ronde weet Febvre de tweede plaats over te nemen van de nieuwe kampioen maar niet veel later gaat de Fransman in de fout. Jasikonis probeert ‘The Hoff’ nog onderdruk te zetten maar dat lukt hem niet. Coldenhoff wint voor Jasikonis en Febvre die halverwege de wedstrijd Jonass van de derde plaats heeft weten te verdringen. De voormalige wereldkampioen MX2 komt als vierde over de finish voor Bogers

De Zwarte Cross wordt volgend jaar verreden op 17-18-19 juli en dat zal dan de finale zijn van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De kalender van de overige wedstrijden zijn momenteel nog niet bekend.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #4 500cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1 Romain Febvre F Yamaha
2 Glenn Coldenhoff NL KTM
3 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
4 Pauls Jonass Let Husqvarna
5 Micha Boy de Waal NL Yamaha

2e manche
1 Glenn Coldenhoff NL KTM
2 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
3 Romain Febvre F Yamaha
4 Pauls Jonass Let Husqvarna
5 Brian Bogers NL Honda

Dagklassement:
1 Glenn Coldenhoff NL KTM 2-1
2 Romain Febvre F Yamaha 1-3
3 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 3-2
4 Pauls Jonass Let Husqvarna 4-4
5 Brian Bogers NL Honda 6-5

Eindstand DMofMX 500cc:
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 183
2 Glenn Coldenhoff NL KTM 157
3 Pauls Jonass Let Husqvarna 141
4 Petar Petrov Bul KTM 111
5 Lars van Berkel NL Husqvarna 102

De volledige uitslagen vanuit Lichtenvoorde vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties