Bogers en Vlaanderen over hun MXGP Azië

Bogers en Vlaanderen over hun MXGP Azië
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Semarang wist Calvin Vlaanderen zijn eerste podiumplek van het seizoen te veroveren. De Honda-rijder werd derde terwijl teamgenoot Brian Bogers (foto) het lastig had tijdens de twaalfde Grand Prix van het seizoen. Het door HSF Logistic gesteunde duo verteld hier over hun MXGP van Azië.

Calvin Vlaanderen
“Op een bepaalde manier was dit podium een beetje een verrassing, aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik dit jaar goed genoeg heb gereden om dit jaar eerder op het podium te hebben gestaan. Uiteraard is het pas mijn tweede wedstrijd na een blessure, dus ik heb het gevoel dat ik nog verder kan verbeteren. Zowel de snelheid als in mijn fysieke conditie moet beter worden, maar ik voelde me dit weekend echt goed. Ik heb geprobeerd een beetje energie te sparen tijdens de kwalificatie, om ervoor te zorgen dat ik vandaag beter kon rijden en het ging goed! Ik kon in beide manches pushen, iets wat ik afgelopen weekend niet kon. Ik heb me dus al verbeterd in een week, ik wil gewoon doorgaan met bouwen en bouwen. Het was leuk om op het podium te staan na een paar mooie duels in beide manches, ik heb het hele weekend genoten.”

Brian Bogers
“Vandaag was voor mij geen goede dag en ik voel me heel slecht omdat te moeten zeggen. Ik ben niet helemaal naar Indonesië gereisd om zo te rijden en ik ben echt, erg teleurgesteld over hoe ik presteerde. Ik moet op de reset-knop drukken voor de volgende races en ik hoop het volgende weekend beter te presteren op het Nederlands kampioenschap, wat mij dan een boost kan geven voor de volgende MXGP wedstrijden. Ik wil sorry zeggen tegen het team omdat ze zo hard voor mij werken en ze een prestatie als deze niet verdienen. Het is absoluut niet wat we willen. Ik heb echter het gevoel dat ik beter kan en dat zal ik de rest van het seizoen gaan doen. Nu gewoon proberen deze wedstrijd te vergeten.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties