Brian Bogers vertelt over zijn GP in Palembang

Brian Bogers vertelt over zijn GP in Palembang
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit jaar is Brian Bogers bezig aan zijn eerste echte seizoen in het FIM wereldkampioenschap MXGP. De Brabander zag 2018 helemaal in het watervallen door een enkelbreuk die later nogmaals parten ging spelen. De 22-jarige crosser is bezig aan zijn tweede seizoen bij Team HRC als teamgenoot van Tim Gajser. Het afgelopen weekend verliep goed voor Bogers, hij blikt terug op de wedstrijd van Palembang.

“De dag verliep niet echt zoals ik wilde, vooral de eerste manche was zwaar. De eerste vijf of zes ronden voelden goed aan en ik reed met de snelle jongens mee. Toen sloeg de hitte toe en kon ik niet meer pushen. Ik voelde me daar vrij slecht over, dus ik wilde ik dat goed maken in de tweede manche. Ik kwam heel goed uit de start van de tweede manche en vanaf het begin pushte ik nog harder dan de eerste manche. Ik wilde mezelf niet sparen omdat dat geen goede mindset was en het leek te werken! Zelfs toen ik een beetje moe werd van de hitte, kon ik toch blijven pushen. Ik eindigde met een twaalfde en een achtste op een achtste plaats in het dag klassement. Dat is niet slecht maar ik wil het nog steeds beter doen.” aldus de Eindhovenaar.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties