Foto: Junior WK op zondag

Foto: Junior WK op zondag
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 2019 FIM Junior Motocross World Champions zijn gekend. De Italianen Mattia Guadagnini en Valerio Lata waren respectievelijk de 125cc en 85cc wereldkampioenen, terwijl Vitezslav Marek uit Tsjechië de beste was in de 65cc-klasse.

Team Italië domineerde de Nations-classificatie, gevolgd door Frankrijk en het VK. Lotte Van Drunen was de enige uit onze laaglanden die haar mannetje stond tussen de boys en werd knap derde! Van Belgische kant was er tenslotte toch ook een beetje een wereldkampioen, de Italiaan Lata zijn KTM werd namelijk door Dirk Vansummeren van het Belgische DVS Racingworks getuned.

De 2019 editie van het FIM Junior Motocross World Championship had 32 landen die aan het evenement deelnamen, maar het was het gastland Italië dat het landenklassement domineerde. Frankrijk werd tweede en Groot-Brittannië vervolledigde de top drie. De Britten claimen ook de FIM Ride Green Cup in 2019 als erkenning voor hun promotie van een duurzame en milieuvriendelijke aanpak bij het racen. Nederland werd vijfde, België achtste.

Naties Top 10: 1. Italië 7 punten; 2. Frankrijk 20 p .; 3. Groot Brit 22 p .; 4. Spanje 23 p .; 5. Nederland 31 p .; 6. Zweden 44 p .; 7. Tsjechische Republiek 46 p .; 8. België 58 p .; 9. Australië 15 p .; 10. Zuid-Afrika 24 p

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties