Géén Dylan Ferrandis in Team France voor MXON Assen!

Géén Dylan Ferrandis in Team France voor MXON Assen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Red Bud, afgelopen weekend, won Dylan Ferrandis zijn eerste overal van het AMA 250 Outdoorseizoen. De Fransman deed dit met een dubbele reeksoverwinning en plaats zichzelf daarmee opnieuw in de strijdt om de AMA 250 Outdoortitel. Na afloop van de wedstrijd kreeg de regerende AMA 250 West Supercrosskampioen enkele vragen in verband met de “Motocross des Nations”.

Daarop reageerde de Franse Yamaha piloot door te zeggen dat hij dit jaar niet zal deelnemen aan het evenement. Het feit dat de wedstrijd wordt verreden in Assen, een parcours dat hij kent en beschouwd als een brutaal en zwaar zandparcours, heeft hem doen besluiten hem niet beschikbaar te stellen voor de Franse ploeg.

Tijdens de persconferentie (zie video hieronder vanaf 13:40) zegt de Fransman nog aan zijn collega’s Adam Cianciarulo en Justin Cooper dat ze niet zullen weten wat hen daar overkomt. Ze zullen in het diepe zand jongens zien voorbij snellen, waarvan ze nog nooit gehoord hebben, waarschuwt de Fransoos ze alvast. Daarnaast duid Dylan Ferrandis nogmaals het pijnpunt aan van de late datum van de gerenommeerde landenwedstrijd, waardoor AMA piloten zeer lang moeten door blijven trainen om competitief aan het starthek te verschijnen. Dit terwijl hun andere collega’s rust kunnen nemen om vervolgens te starten met supercrosstests. Iets waar de tweevoudige MXON-kampioen, na zijn lang seizoen nu ook voor opteert.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Monster Energy Media

Uw reacties