Jago Geerts de vice-kampioen in DMofMX

Jago Geerts de vice-kampioen in DMofMX
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Kemea Yamaha MX2-rijder Jago Geerts werd vice-kampioen in de Dutch Masters 250cc, 2019. The Belgische tiener finishte negende (2+DNF) in de slotrace in Lichtenvoorde.

Geerts kon zijn degelijke startpositie (hij had de derde tijd neergezet in de tijdtraining) niet omzetten in een goede start in de eerste reeks. Jago dook pas als zesde in de eerste bocht, maar probeerde meteen plaatsen te winnen. Maar dat bleek geen gemakkelijke opgave op de vlakke Nederlandse omloop. Geerts bleef rustig en maakte pas op het einde – wanneer de fysieke conditie een rol begon te spelen – het verschil. Hij passeerde nog enkele rijders en finishte tweede, achter Roan van de Moosdijk.
Geerts, die na de eerste reeks tot op drie puntjes van kampioenschapsleider Henry Jacobi was genaderd, nam de kopstart in de tweede reeks. Jago leek goed op weg naar een tweede titel op rij in de Dutch Masters 250cc, toen het noodlot toesloeg. Een mechanisch probleem dwong de Belg tot opgave.

“Het zag er zo goed uit. Ik had heel wat van mijn achterstand afgeknabbeld in de eerste reeks en pakte meteen de leiding in reeks twee. Ik was op weg naar de titel, toen ik genekt werd door een mechanisch probleem. Een grote ontgoocheling”, sakkerde Geerts. “Nu ja, het heeft geen zin om daar over te blijven janken. Ik kan er nu toch niets meer aan veranderen. Ik kijk dan ook vooral uit naar de Grote Prijs in Tsjechië, komend weekend. Een heel leuk parcours, met een heel speciale ondergrond waar je veel moet driften.” aldus de Yamaha-rijder

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties