Last man standing; Henry Jacobi!

Last man standing; Henry Jacobi!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 17 punten voorsprong verdwenen tijdens de eerste manche in Lichtenvoorde als sneeuw voor de zon! Henry Jacobi had motorproblemen waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende plaats! Roan van de Moosdijk hielp zijn Duitse teamgenoot indirect door de manche te winnen voor Jago Geerts. In de tweede manche moest het dan gebeuren maar in de tweede ronde kwam er een einde aan de strijd toen Geerts met motorpech de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten! Van de Moosdijk wint de tweede manche en is de Koning van de Zwarte Cross! Calvin Vlaanderen (3-2) wordt tweede voor Adam Sterry (4-3).

De beste start is er voor Van de Moosdijk die wordt gevolgd door teamgenoot Sterry, Vlaanderen, Geerts en Vialle. De Fransman weet in de eerste ronde zowel Geerts als Vlaanderen te passeren. De leider in de tussenstand, Jacobi, heeft het lastig en hij knokt met Raivo Dankers om de zevende plaats. Na vier ronden neemt Van de Moosdijk de leiding over en hij neemt afstand. Wanneer Geerts de vierde plaats verliest aan Vlaanderen weet Jacobi de zesde plaats van Pootjes over te nemen. Mét nog tien minuten te gaan verhoogd Geerts het tempo en hij pakt Vlaanderen, Vialle en later Sterry. Dit bezorgt Jacobi een probleem en daarbij zakt hij zelf ook terug met een probleem. Van de Moosdijk wint voor Geerts en Vlaanderen die in de laatste ronde Sterry weet te verrassen. De Brit wordt vierde voor Vialle. Jacobi zakt terug naar de dertiende plaats en verliest daardoor 14 punten! De snelste wedstrijdronde is voor Jacobi maar dat levert niets extra’s op in de spannende titelstrijd. De laatste manche van het kampioenschap gaat Jacobi dus in met slechts drie punten voorsprong!
Met slechts drie punten voorsprong begint de 22-jarige Jacobi aan de laatste manche van dit kampioenschap. Geerts is de regerend kampioen en hij wil de titel niet uit handen geven. De Belg neemt de beste start voor Van de Moosdijk, Sterry, Vlaanderen en Kevin Horgmo. Jacobi komt als achtste uit de eerste bocht! De Duitser heeft er zin in want hij weet zich heel snel op te werken naar de vijfde plaats. Vooraan opent Van de Moosdijk de aanval op de leider en met succes! Geerts steekt vervolgens zijn hand op en heeft een probleem de motor! De crosser uit Balen verliest de snelheid en moet de wedstrijd verlaten. Dat bezorgt Jacobi de titel! Van de Moosdijk legt iedereen zijn wil op. Vlaanderen probeert de aansluiting te vinden maar de F&H Racing-rijder weet dat te voorkomen. Van de Moosdijk wint ook de tweede manche, Vlaanderen wordt tweede voor Sterry. De Brit heeft zwaar gebikkeld met Vialle maar de Fransman moet genoegen nemen met de vierde plaats. Kevin Horgmo lijkt de top vijf compleet te maken maar in de slotfase is Mikkel Haarup sterker waardoor de Deen vijfde wordt in deze manche. Jacobi wordt als tiende afgevlagd maar hij bezorgt het F&H Racing Team hun eerste titel. Daarbij heeft Kawasaki na 14 jaar deze titel weer te pakken, de laatste Kawasaki-titel in dit kampioenschap is van 2005. Toen wist de Brit Stephen Sword dit kampioenschap op zijn naam te schrijven!

Het kampioenschap zit erop en deze finale zullen wij ons nog lang heugen. De kalender van 2020 is nog niet bekend maar de datum voor de Zwarte Cross dus wel namelijk 17-18-19 juli natuurlijk in Lichtenvoorde.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #4 250cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Jago Geerts B Yamaha
3 Calvin Vlaanderen NL Honda
4 Adam Sterry GB Kawasaki
5 Tom Vialle F KTM
13 Henry Jacobi D Kawasaki

2e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Calvin Vlaanderen NL Honda
3 Adam Sterry GB Kawasaki
4 Tom Vialle F KTM
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna
10 Henry Jacobi D Kawasaki
DNF Jago Geerts B Yamaha

Dagklassement:
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 1-1
2 Calvin Vlaanderen NL Honda 3-2
3 Adam Sterry GB Kawasaki 4-3
4 Tom Vialle F KTM 5-4
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna 7-5

Eindstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 151
2 Jago Geerts B Yamaha 138
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 133
4 Adam Sterry GB Kawasaki 120
5 Ben Watson GB Yamaha 104

De volledige uitslagen vanuit Lichtenvoorde vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties