Luca Colombo gaat voor het wereldrecord motorrijden over water!

Luca Colombo gaat voor het wereldrecord motorrijden over water!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Als het om stunts gaat is de Italiaan Luca Colombo niet aan zijn proefstuk toe. Hij bereidt zich momenteel voor om zijn eigen snelheidsrecord “motorrijden over water” (je leest het goed) scherper te stellen.

Twee jaar geleden stapte Luca Colombo op zijn Suzuki 450 en stak hij het derde grootste Alpenmeer in Italië over met een gemiddelde snelheid van 75 km/u. Hij deed er toen net iets meer dan vijf minuten over om een afstand van 5,5 kilometer over het water te rijden.


Een mirakel? Voor deze stunt werd Luca’s motor uitgerust met een soort van ski rond het voor -en achterwiel, samen met een speciale achterband met rubberen vinnen die ervoor zorgen dat-ie door een hydrodynamische push boven water kan blijven. Maar de Italiaan moet wél een razend tempo aan houden om bovenop het wateroppervlak te blijven!

Om zijn record weer op de proef te stellen zal Luca nu zaterdag 6 Juli het water wéér oversteken. Hij zal starten in Gravedona en aankomen in Dongo, zo’n 1,9 km verder. Maar deze keer moet de Italiaanse waaghals het wel opnemen tegen een uitdager van formaat: niemand minder dan Robbie Maddison! Hun doel? Een topsnelheid van 93,3 km/u  halen.

 

De crossmotor die dit jaar gebruikt wordt zal een Honda CRF 450r zijn, van RedMoto Desio-Milano, die weer is uitgerust met ski’s en wielen met vinnen. Voor zijn persoonlijke veiligheid heeft Luca gekozen voor de Kingii Wearable, ’s werelds kleinste zelf opblazende veiligheids-drijfmiddel, dat hij kan activeren in het geval van nood.

Tijdens de recordpoging zal Luca worden bijgestaan door de off-shore scheepswerf Albatro International – Gordona (Sondrio). Het hele event wordt ondersteund door BEG Sagl, een Zwitsers bouwbedrijf.

 

Wie momenteel in de buurt vakantie viert, kan deze recordpoging live meemaken. Luca begint er op zaterdagmorgen 10 u aan van Gravedona. De aankomst is in Dongo. Hierboven zie je de beelden van zijn recordrun in de zomer van 2017. Toen haalde Colombo een topsnelheid van 83 km/u.

Foto’s: Davide Pelloli (Foto Conca)

 

Uw reacties