Mike van Grinsven opnieuw Nederlands Kampioen ONK quads

Mike van Grinsven opnieuw Nederlands Kampioen ONK quads
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike van Grinsven heeft zich in Markelo al verzekerd van titelprolongatie tijdens het ONK quads masters. Op circuit “de Herikerberg” was de Heeschenaar wederom veruit de sterkste en won beide manches. Hiermee blijft van Grinsven over het hele seizoen 2019 op een score staan van 100%. Met tweemaal de tweede plaats in de manches behaalde Joe Maessen de tweede plaats. Hiermee profiteerde hij van pech bij Ricardo Phoelich en lijkt ook de strijd om de tweede en derde plaats in het kampioenschap beslist. Marc de Vries wist met zijn derde plaats voor de tweede maal op rij het podium te halen. Hij hield hiermee Ruben van Lith achter zich. Koen Jansen keerde terug van en blessure en mag tevreden zijn met zijn vijfde plaats in het dagklassement.

Eerste manche
Het was Van Grinsven die gelijk het initiatief greep. Hij werd gevolgd door Maessen, Phoelich, de Vries en Van Lith. In de derde ronde was het Van Lith die voorbij ging aan de Vries en als vierde doorkwam. Van Grinsven had inmiddels een kleine voorsprong op Maessen en Phoelich reed hier inmiddels al ver achter. Hij werd op enige afstand gevolgd door Van Lith, De Vries en Jansen.
Phoelich kreeg in de achtste ronde te kampen met mechanische pech en moest zijn quad langs de baan zetten. Hierdoor ging de strijd tussen Van Lith, De Vries en Jansen nu om de derde plaats. De Vries knoktte zich terug en ging in de tiende ronde voorbij aan van Lith en nam gelijk een voorsprong op Van Lith en Jansen. Van Lith ging vier ronden later in de fout en zag ook Jansen aan zich voorbij gaan. Alles gebeurde ver achter de rug van van Grinsven en Maessen. Van Grinsven bleef ronde naar ronde zijn voorsprong iets verder uitbouwen en won de manche. Met deze zege behaalde Van Grinsven ruim voldoende punten om zich opnieuw Nederlands Kampioen te mogen noemen. De tweede plaats was voor Joe Maessen. De Vries volgde op ruim één minuut achterstand op de derde plaats. Van Lith probeerde zich na zijn fout nog terug te knokken, maar Jansen hield stand en kwam als vierde over de finishlijn op enkele seconden gevolgd door van Lith, die blij mocht zijn dat hij Richard Ruttenberg nog achter zich wist te houden.

Tweede manche
Wie had gedacht dat Van Grinsven zijn honger naar succes minder zou zijn kwam snel bedrogen uit. Opnieuw pakte hij de holeshot voor Maessen, de Vries, Jan Hoogendoorn en Valentino Roks. Na de eerste ronde was het van Lith die voorbij was gegaan aan Gijs Wentink en Roks om als vijfde door te komen. In de vierde ronde passeerde van Lith ook Hoogendoorn die begonnen was aan zijn terugval. Van Grinsven liet inmiddels weinig twijfel bestaan aan zijn intenties en had inmiddels alweer een voorsprong van vijf seconden op Maessen, die hij in de volgende ronden snel wist te vergroten. De Vries leek inmiddels in niemandsland te rijden op de derde plaats. Tuur van Hoof was eveneens voorbij gegaan aan Hoogendoorn en kwam nu als vijfde door. Van Lith was ronde na ronde sneller als de Vries en wist hem nog te achterhalen. Van Grinsven won opnieuw de manche en hield zijn ongeslagen status tijdens het ONK dutch masters quads 2019 intact. Maessen was opnieuw “best of the rest”. Van Lith passeerde in de laatste ronde de Vries om als derde te eindigen. Van Hoof kwam op ruime achterstand op De Vries als vijfde over de finishlijn.

In de tussenstand van het ONK quads masters lijken de kaarten voor de podiumplaatsen geschud. Van Grinsven heeft de tielprolongatie binnen. Maessen vergrote zijn voorsprong op Phoelich tot 31 punten en lijkt zeker van de tweede plaats. Phoelich is zeker van de derde plaats en heeft vooral een wonder nodig om de achterstand op Maessen nog goed te kunnen maken.

Uitslag eerste manche ONK quads masters Markelo:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. de Vries, 4. Jansen, 5. van Lith, 6. Ruttenberg, 7. Hoogendoorn, 8. van Hoof (Bel), 9. Wentink, 10. Roks.

Uitslag tweede manche ONK quads masters Markelo:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. van Lith, 4. de Vries, 5. van Hoof (Bel), 6. Ruttenberg, 7. Phoelich, 8. Jansen, 9. Steenbergen, 10 Job Smits.

Dagklassement ONK quads Markelo:
1. van Grinsven 50, 2. Maessen 44, 3. de Vries 38, 4. van Lith 36, 5. Jansen 31, 6. Ruttenberg 30, 7. van Hoof (Bel) 29, 8. Hoogendoorn 22, 9. Steenbergen 21, 10 Job Smits 21.

Tussenstand ONK quads masters 2019:
1. van Grinsven 425, 2. Maessen 328, 3. Phoelich 297, 4. van Lith 245, 5. de Vries 240, 6. Ruttenberg 204, 7. Gommans 198, 8. Job Smits 184, 9. van Hoof (Bel) 167, 10. Steenbergen 158.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties