TBT: De Reuver en Verhoeven pakken dubbelslag!

TBT: De Reuver en Verhoeven pakken dubbelslag!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het is #ThrowBackThursday wij gaan vandaag terug naar 11 juli 2004. In Berghem hebben Marc de Reuver (125cc) en Bas Verhoeven (Open) de vierde wedstrijd om het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap gewonnen. Beide heren waren beide manches de beste terwijl Sven Breugelmans de SuperFinale zonder problemen wist te winnen.

Lekker brutaal nam de kleine maar zeer snelle Rinus van de Ven de beste start tijdens de eerste 125cc manche voor Pascal Brons en Rui Goncalves. Het was echter Brons die snel over wist te nemen maar niet veel later ontstond er een strijd tussen teamgenoten De Reuver en Ben Townley. Deze gingen heel even hard tegen hard maar later besloot Townley wijs zijn eigen tempo te kiezen en eenvoudig tweede te worden. Erik Eggens, terug na rugproblemen, reed heel erg sterk en de Drent deed zijn fans veel plezier met een derde plek na een start buiten de top vijftien. De vierde plek ging naar Rob van Vijfeijken die na een weekje rust duidelijk in goede vorm verkeerd en Brons maakte de top vijf compleet voor Van de Ven.
De tweede manche nam Van Vijfeijken de beste start voor Van de Ven, Goncalves, Townley en De Reuver. De Nieuw-Zeeland nam in de derde bocht al de leiding over maar hij enkele seconden later hard onderuit. Vervolgens kwam de eerste aanval van De Reuver op Van Vijfeijken maar deze werd heel mooi afgeslagen door de YAMAHA-rijder. Niet veel later was het echter toch De Reuver de leiding nam terwijl kampioenschap leider Townley terug ging naar het rennerskwartier. De Reuver won probleemloos de manche voor Goncalves. De Portugees had ruim 20 minuten nodig om voorbij te komen aan Van Vijfeijken die derde werd in de manche en tweede in het dagklassement. De vierde plek was nu voor Eggens die weer dansend door het zware zand ging zoals we dat van hem gewend zijn. De top vijf werd nu volgemaakt door Jan van Hastenberg die tweede staat in het kampioenschap na vier van de zes wedstrijden.
Onder het genot van een flinke regenbui begon Bas Verhoeven als leider aan de eerste manche voor Willie van Wessel en Mark Wassink. Heel even wist Wassink door te stoten naar de tweede plek maar een valpartij deed hem uit de wedstrijd verdwijnen. Verhoeven reed een eenzame wedstrijd op ruime achterstand gevolgd door een mooie groep van zeven rijders; Anne Advokaat, Willie van Wessel, Erwin Robins, Oscar Vromans, Danny Theybers, George Strik en later Remy van Rees. De eerste helft van de wedstrijd bezette Advokaat de tweede plek maar Van Wessel reed erg sterk en wist na een inhaalactie het tempo te verhogen. Theybers kon ook mee voorbij aan Advokaat maar Van Wessel hield de tweede plaats. Advokaat kwam nog ligt onderdruk van Strik die heel sterk was begonnen maar even onderuit was gegaan. Tot grote vreugde van Team Honda Nederland werd Advokaat keurig vierde. Na een valpartij in de eerste bocht kwam Breugelmans terug naar de negende plek maar inde laatste ronde liep zijn machine stuk…..
Voor de tweede manche nam Breugelmans direct revanche voor het uitvallen tijdens de eerste wedstrijd van de dag. De Belg leek eenvoudig de zege te gaan pakken. Na zo’n 20 minuten ging de KTM-rijder echter even in de fout en hij viel stil. Verder dan een zesde plek kwam hij hierdoor niet. Verhoeven werd de nieuwe leider fors op de huid gezetten door Theybers. Wat de Belg ook probeerde hij kwam niet voor aan de jongste Verhoeven die verdient won. Theybers werd tweede voor Advokaat die hiermee ook derde werd in het dagklassement. De YAMAHA-rijder Vromans en Robins maakte deze manche de top vijf compleet.

In de SuperFinale moest het dan maar gebeuren voor Breugelmans die achter Theybers als tweede startte maar snel aan de leiding kwam. Theybers werd tweede voor Verhoeven en Strik die niet veel geluk kende in Berghem waar hij vorig jaar de 125cc ONK won!

1e manche
1 Marc de Reuver NL KTM
2 Ben Townley N-Z KTM
3 Erik Eggens NL KTM
4 Rob van Vijfeijken NL YAMAHA
5 Pascal Brons NL KTM

2e manche
1 Marc de Reuver NL KTM
2 Rui Goncalves Por YAMAHA
3 Rob van Vijfeijken NL YAMAHA
4 Erik Eggens NL KTM
5 Jan van Hastenberg NL KTM

Open:
1e manche
1 Bas Verhoeven NL Honda
2 Willie van Wessel NL KTM
3 Danny Theybers B YAMAHA
4 Anne Advokaat NL Honda
5 George Strik NL KTM

2e manche
1 Bas Verhoeven NL Honda
2 Danny Theybers B YAMAHA
3 Anne Advokaat NL Honda
4 Oscar Vromans NL YAMAHA
5 Erwin Robins NL YAMAHA

SuperFinale:
1 Sven Breugelmans B KTM
2 Danny Theybers B YAMAHA
3 Bas Verhoeven NL Honda
4 George Strik NL KTM
5 Oscar Vromans NL YAMAHA

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Plons

Uw reacties