Van de Veerdonk sluit kampioenschap sterk af!

Van de Veerdonk sluit kampioenschap sterk af!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De laatste wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocross is goed verlopen voor Rob van de Veerdonk. De GPR MX Team-rijder wist zesde en achtste te worden tijdens de wedstrijd op het circuit van Lichtenvoorde. In de eindstand van het kampioenschap blijft de Brabander nipt buiten de top tien met een elfde plaats. Zijn teamgenoot Cameron Durow kwam niet in actie, hij raakte vorige week tijdens het FIM Junior World Championship geblesseerd aan de knie waardoor hij voorlopig is uitgeschakeld. De wedstrijd op ‘Circuit De Schans’ werd gewonnen door Kay de Wolf die zich tevens verzekerd van de titel.

125cc
In de trainingen voelde Rob zich al lekker op het snelle circuit en hij wist een negende tijd op de klokken te zetten. Dankzij een goede startpositie wist de crosser uit Lith op een vijfde plaats aan de wedstrijd te beginnen. Deze positie wist Rob zo’n 10 minuten vast te houden waarna er een foutje gemaakt werd. Hierdoor verloor de JT Racing-geklede crosser drie plaatsen. Gelukkig wist Rob nog twee plaatsen goed te maken voor het vallen van de finishvlag. Rob komt dus als zesde over de finish en daar is hij natuurlijk tevreden mee.
De start van de tweede manche is minder goed waardoor Rob buiten de top tien aan de wedstrijd begint. Er worden direct drie plaatsen goed gemaakt waardoor de Laurense Husqvarna-rijder op een zevende plaats uit de eerste ronde komt. Na bijna 15 minuten komt Kjeld Stuurman voorbij en even later sluit ook de Fin Malin aan. Deze probeert de achtste plek van Rob over te nemen en daar ontstaat er een mooi duel. De Fin neemt even de achtste plaats over maar in de laatste ronde komt Rob terug en hij komt als achtste over de finish!

Volgende wedstrijd:
Het Europees kampioenschap 125cc gaat het eerste weekend van augustus verder tijdens de Grand Prix van Belgie. Dan wordt er gereden op het zandcircuit van Lommel waar Rob eerder dit jaar ook al in actie kwam tijdens de Rookie Cup.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties