Van Grinsven heerst opnieuw, podiumplaats voor Van Lith

Van Grinsven heerst opnieuw, podiumplaats voor Van Lith
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het ONK quads masters kende zoals heel 2019 wederom dezelfde winnaar. Mike van Grinsven won beide manches en blijft daarmee zijn ongeslagen status behouden van dit jaar tijdens het ONK quads masters en is met twee wedstrijden te gaan negen punten verwijderd van titelprolongatie. De tweede plaats was voor Ruben van Lith met een derde en vierde plaats in de manches. Hij profiteerde samen met Marc de Vries van een straf voor Ricardo Phoelich. De vries mocht plaats nemen op de laagste trede van het erepodium. Voor Phoelich restte de vierde plaats. Johan Gommans mocht dik tevreden zijn met de vijfde plaats in het dag klassement.

????????????????????????????????????

Eerste manche
De holeshot was voor van Grinsven voor Phoelich, Gijs Wentink, Jan Hoogendoorn en Gommans. Joe Maessen kende een slechte start en maakte snel terrein goed. Toen Maessen de derde plaats overnam van Hoogendoorn werd hij van achteren aangetikt en kwam op zijn kant te liggen. Maessen restte niets anders dan vanaf de laatste plaats aan een opmars te beginnen. Wentink viel in de eerste ronde snel uit de voorste gelederen en het was de Vries die als vijfde doorkwam. In de tweede ronde had van Grinsven al een voorsprong op Phoelich die op zijn beurt weer los was van Hoogendoorn. Vlak achter Hoogendoorn zaten Gommans, de Vries en van Lith. Maessen kwam op het startgedeelte vast te staan en verliet één ronde later de wedstrijd. Hoogendoorn kon het tempo niet meer volgen en begon aan zijn gewoonlijke terugval. Gommans, de Vries en van Lith gingen aan hem voorbij. De Vries passeerde ook Gommans en kwam nu als derde door. Van Grinsven was oppermachtig en won de manche met 54 seconden verschil op Phoelich. Die kende op zijn beurt weer weinig dreiging van achter en kwam vrij eenvoudig als tweede over de finishlijn. De strijd daar achter bleef tot het einde vrij spannend. Het was de vries die de derde plaats vast hield. Van Lith passeerde in de tiende ronde Gommans en zag als vierde de finishvlag voor Gommans, Davy de Cuyper, Richard Ruttenberg, Tuur van Hoof, Job Smits en Nick van Hout.

Tweede manche
Opnieuw was de beste start voor Mike Grinsven. Hij werd gevolgd door Phoelich, Van Lith, Hoogendoorn en Wentink. In de eerste ronden ging Wentink in de fout en viel terug naar de laatste plaats. Hoogendoorn kon evenals in de eerste manche het tempo van de voorste niet volgen en viel snel terug. Het waren nu Maessen en de Vries die als vierde en vijfde doorkwamen. Van Grinsven reed rondetijden die minimaal twee seconden sneller waren als de rest en had snel weer een voorsprong te pakken om de manche winnend af te sluiten. Phoelich liep op zijn beurt weer weg van de rest van het veld. Van Lith kwam snel in de problemen door een los hangende uitlaat en leek elk moment de strijd te moeten gaan staken. Echter had hij het geluk dat deze toch op zijn plaats bleef en hij wist tot in de zevende ronde Maessen achter zich te houden. Eenmaal voorbij van Lith was het gat met Phoelich te groot geworden en het was Phoelich die dan ook de tweede plaats behaalde voor Maessen. Van Lith kwam kort naar het verlies van de derde plaats onder druk te liggen van de Vries.In de negende ronde ging het haast fout voor van Lith. Hij kwam vast te zitten en ging er voorover af. De Vries stond achter hem stil en het leek dat Job Smits hiervan kon profiteren. Van Lith was nog net op tijd weg om de vierde plaats te behouden en Smits nam kortstondig de vijfde plaats over. De Vries herstelde zich nog in dezelfde ronde en ging weer voorbij aan Smits. Van Lith hield de vierde plaats vast op korte afstand gevolgd door de Vries. Enkele seconden hierachter kwamen Smits en Gommans als zesde en zevende over de finishlijn gevolgd door van Hoof, van Hout en Bart Steenbergen.

Uitslag eerste manche ONK quads masters Valkenswaard:
1. van Grinsven, 2. de Vries, 3. van Lith, 4. Gommans, 5. de Cuyper (Bel), 6. Ruttenberg, 7. Phoelich, 8. van Hoof (Bel), 9. Job Smits, 10. van Hout.

Uitslag tweede manche ONK quads masters Valkenswaard:
1. van Grinsven, 2. Phoelich, 3. Maessen, 4. van Lith, 5. de Vries, 6. Job Smits, 7. Gommans, 8. van Hoof (Bel), 9. van Hout, 10. Steenbergen.

Dagklassement ONK quads masters Valkenswaard:
1. van Grinsven 50. 2. van Lith 38, 3. de Vries 38, 4. Phoelich 36, 5. Gommans 32, 6. Job Smits 27, 7. van Hoof (Bel) 26, 8. De Cuyper (Bel) 26, 9. Ruttenberg 24, 10. van Hout 23.

Tussenstand ONK quads masters 2019:
1. van Grinsven 375, 2. Maessen 284, 3. Phoelich 283, 4. van Lith 209, 5. de Vries 202, 6. Gommans 185, 7. Ruttenberg 174, 8. Job Smits 163, 9. van Hout 152, 10. de Cuyper 143.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties