Vlaanderen vertelt over zijn rentree in het WK!

Vlaanderen vertelt over zijn rentree in het WK!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Arco di Trento liep Calvin Vlaanderen een enkelblessure op. De Honda-rijder keerde vervolgens snel terug in het FIM wereldkampioenschap MX2 maar toen speelde een infectie de kop op. Hierdoor moest de 22-jarige crosser even de tijd nemen om zijn lichaam te laten herstellen. In Palembang keerde Vlaanderen opnieuw terug op het hoogste niveau en hij vertelt er hier bij MXMag.nl over!

“Het is echt goed om terug te zijn, ik heb het heel erg gemist om eerlijk te zijn. Ik ben nog steeds niet 100% fit en dat is te zien aan mijn rijden. Zoals gezegd ben ik echt blij dat ik er weer bij ben en achter het starthek kan staan! Vandaag had ik een vrij positieve dag en hoewel ik niet op een gewenste manier de tweede manche finishen, over het algemeen is het een goede prestatie. In de eerste manche ging ik goed van start en wist snel de vierde plaats in handen te krijgen. Ik had een goed tempo te pakken en kon keurige rondetijden rijden waardoor ik ook als vierde eindigde. In de tweede manche kwam ik goed over het starthek maar in de eerste bocht ging ik te ruim waardoor ik veel plaatsen verloor. Ik maakte snel plaatsen goed maar ik maakte een fout aan het einde van de pitlane en daarbij sloeg met mijn ribben op het stuur en kwam in naast de baan. Dit koste heel veel tijd waarna ik de wedstrijd heb uitgereden op mijn eigen tempo om daarmee toch aan mijn conditie te werken. Ik eindigde als 13e en scoorde daarmee dus behoorlijk wat punten.” aldus de in Zuid-Afrika geboren crosser.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties