12u La Chinelle: KTM België op schema!

12u La Chinelle: KTM België op schema!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In perfecte omstandigheden begonnen gisterennacht klokslag middernacht 64 teams aan de 40ste editie van de 12 Uren van La Chinelle. KTM België loste eerder op de dag een waarschuwingsschot tijdens de kwalificaties door een knappe pole. Nog drie uur en half koers zijn op dit moment te gaan maar het trio Antoine Magain, Jeffrey Dewulf, Cedric Grobben leidt met 1 minuut 40 seconden voorsprong.

Slechts twee teams zitten nog  in dezelfde ronde, #40 KTM België en de ervaren Husqvarna equipe met nummer 22 (Wietse Brackman, Jilani Cambré en Kevin Fors). Voor de start was er enige ongerustheid in het oranje kamp over de pijnlijke rechterschouder die Grobben had opgelopen na een val in de vrije training.  Die vrees bleek terecht want Cedric had te veel last van zijn schouder en moest tijdens de nacht al snel aan de kant. Onder aanvoering van Magain maakte KTM België echter een ijzersterke indruk. Samen met Dewulf nam de beste Belgische endurorijder veel bijkomende rijtijd op zich, zonder het tempo te laten zakken.  “Minimax” zette dan ook erg regelmatige rondetijden neer. Zondermeer indrukwekkend!

In het spel van de pitstops kwamen Brackman en co ook even aan de leiding maar de KTM boys kloppen zal niet makkelijk zijn. Husqvarna bezet wel de derde plaats met Erik Willems, Jerome Martiny, Matthew Vanoevelen. Het Yamaha MX Action team met Steve Ramon heeft wel nog uitzicht op het podium! Toch is ook de strijd om de overwinning nog niet gestreden. Fors-Cambré-Brackman ruikt nog kansen nu KTM bijna uitsluitend is aangewezen op Magain en Dewulf. Wordt vervolgd!

Volg hier de Live-timing
Volg hier de MXMag live blog (in het Frans)

Stand na 9 uur

 1. MAGAIN\DEWULF\GROBBEN\\
  2. BRACKMAN\CAMBRE\FORS\\
  3. MARTINY\VANOEVELEN\WILLEMS\
  4. RAMON\BIETS\MINIQUE\\
  5. CREMER\HERINNE\FRYNS\\
  6. THAIN\COEN\LOUIS\\
  7. KLUTZ\BEGON\HERINNE\\
  8. BAILLEUX\MONFORT\DEBROUX\\
  9. GRANDJEAN\LILLO\GAUNIAUX\\
  10. VANHOENACKER\VANDERBEKE\BRAL\\

Foto: Plan-B

Uw reacties