Amandine Verstappen in Knack: ‘Ik sterf liever dan mijn motor af te geven!’

Amandine Verstappen in Knack: ‘Ik sterf liever dan mijn motor af te geven!’
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Groot nieuws was het niet in de media maar de allereerste Belgische GP-winst voor een vrouw in de motorcross staat op naam van Amandine Verstappen. Ze won dit jaar de GP van Nederland in Valkenswaard met een tweede plek in beide reeksen. Ze woont in Bassenge tussen Tongeren en Luik en het magazine Knack trok naar het randje van de taalgrens voor een helder gesprek met Amandine.

Ze staat momenteel vierde in het wereldkampioenschap. Met Italië en Turkije volgen er nog twee GP’s op de kalender zodat Verstappen nog wat plaatsen kan opschuiven maar daar is natuurlijk ook wat geluk voor nodig. Haar doel is om in de eindstand op het podium te staan.

Een kuchje verraadt sporen van bronchitis. Ze sukkelt er al een tijdje mee, zegt ze. Toch schreef ze een week voor onze ontmoeting het Franse kampioenschap op haar naam, een regelmatigheidscriterium waarin ze ongeslagen bleef. ‘Die overwinning was mooi, maar het was niet mijn hoofddoel. Straks wil ik het koste wat het wil op het WK-podium staan.’

Vorig jaar sloot Verstappen het seizoen als zesde af, ver achter haar concurrenten Courtney Duncan, Nancy van de Ven en Larissa Papenheimer, vrouwen die stuk voor stuk ouder en sterker zijn. Verrast door haar grote sprong voorwaarts is ze naar eigen zeggen niet. Begin dit jaar stapte ze over van KTM naar Yamaha, en de nieuwe motor is een pak beter: meer kracht, soepeler in de bochten.

Het volledige artikel kan je lezen als abonnee van Knack of door je te registreren. Door je te registreren zonder abonnement lees elke maand drie gratis Plusartikels.

Uw reacties