Glenn Coldenhoff over zijn knalprestatie in Imola!

Glenn Coldenhoff over zijn knalprestatie in Imola!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wie Glenn Coldenhoff zag als de subtopper die vooral uitblinkt in het zand kreeg in Imola lik op stuk. De Standing Construct KTM rijder acteerde het hele weekend in Italië op hoog niveau. Iets meer dan een maand voor de historische MX of Nations in eigen land zit ‘The Hoff’ in bloedvorm.

Na zijn ongenaakbare dubbele reekszege op de Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari stond een breed glunderende Coldenhoff de media te woord.

Glenn Coldenhoff:
“Het waren inderdaad heel speciale omstandigheden voor ons team. Max Anstie had pech dat hij vandaag niet kon racen en dan was er de crash van Ivo Monticelli in de eerste reeks. Dan voelt het extra goed om toch nog voor een hoogtepunt te kunnen zorgen voor het team!

Vandaag was het gewoon mijn dag denk ik. Ik voelde me gisteren al goed en dat was vandaag ook zo. In de eerste reeks had ik een goede start, ik pushte hard in het begin en kon snel de leiding overnemen. Ik kon vloeiend en makkelijk rijden en eigenlijk kon ik mijn eigen wedstrijd rijden. De tweede manche was natuurlijk helemaal geweldig. Alles ging echt perfect. Ook gisteren had ik het gevoel dat ik kon winnen. Maar om het dan ook nog te doen is natuurlijk nog iets anders!

Voor Lommel maakte we enkele heel goede veranderingen aan de motor en dat heeft geloond. Het vele werk dat we hebben gedaan vertaalt zich echter niet alleen in het zand maar zoals je ziet het nu ook op het hard. Het team heeft keihard gewerkt de motor loopt uitstekend en het is voor iedereen heel leuk om daar nu de vruchten van te plukken. Dat ik na zo’n moeilijk begin van het seizoen de goede vorm te pakken heb, is heel motiverend in het vooruitzicht van de laatste Grote Prijzen en de MX of Nations in eigen land in Assen. Ik weet dat als we rijden zoals we kunnen dat we ook op het TT Circuit kunnen winnen!

Het gevoel dat ik hier in Imola had was zeker te vergelijken met mijn 1-1 resultaat dat ik vorig jaar tijdens de Motocross of Nations in Red Bud neerzette. Ook toen liep alles perfect. Nu voel ik me ook weer uitstekend in mijn vel. De beste vorm is er weer en het gevoel met de motor is prima. ”

Foto’s: shotbyBavo, Gino Maes

Uw reacties