Nederlands MX of Nations voorgesteld!

Nederlands MX of Nations voorgesteld!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op spectaculaire wijze (aankomst in Assen per helicopter!) maakte de KNMV vanmorgen het Nederlandse Motocross of Nations team bekend. Kwestie van de beste rijders voor het weekend te selecteren stelde de KNMV een kwartet voor: Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en seizoensrevelatie Roan van de Moosdijk.

In totaal werden dus geen drie maar vier rijders rijders werden onder ruime belangstelling van de media naar voor geschoven.

Uiteraard stond de selectie van Glenn Coldenhoff (MX Open) en Jeffrey Herlings (MXGP) niet ter discussie. Voor de MX2 liggen Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk in balans. Honda fabrieksrijder Vlaanderen had een blessure in het midden van het seizoen maar komt nu weer op kruissnelheid. Calvin bewees zijn zandkwaliteiten met een knappe tweede plaats in Lommel begin augustus. Roan van ve Moosdijk leidt in de EMX250 en kan dit weekend beslag leggen op de titel.

De finale beslissing over het drietal dat op 28 en 29 september voor de thuiszege gaat, zal net voor de Nations worden aangekondigd!


Foto: Ray Archer

Uw reacties