Tommy Searle over zijn Italiaanse MXGP!

Tommy Searle over zijn Italiaanse MXGP!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
Tommy Searle van Monster Energy Kawasaki Racing Team werd zesde in de Italiaanse ronde van het FIM Wereldkampioenschap MXGP Motocross in Imola. De Engelsman trotseerde de pijn van de recente hand- en ribblessures, en zette twee solide ritten in om de eerste manche achtste en de tweede manche zevende te finishen. De basis van zijn dappere show waren twee geweldige starts, omdat de soepele kracht van de KX450-SR hem elke keer uit het starthek en door de eerste bocht in de kop van het peloton lanceerde.

Hij vestigde zich snel op de achtste plaats in de eerste manche en vocht uitdagend met de andere rijders in de hele race van dertig minuten plus twee ronden om zijn beste resultaat van het seizoen te behalen. Met een nog betere start in de tweede manche zagen we hem nipt de holeshot award missen. Uiteindelijk wist hij te finishen op een veilige zevende plaats.

Tommy Searle: “Ik voelde me niet echt goed op zaterdag met mijn hand en mijn rib. De tijdtraining was niet zo goed, maar toen het starthek viel was de motor zo goed dat ik een goede start had en dat maakte de kwalificatiewedstrijd een stuk eenvoudiger. In het begin miste ik wat snelheid, maar later in de race vond ik een goed ritme. Het was geen geweldige wedstrijd, maar ik was tevreden over mijn snelheid. Zondag was nog beter en ik ben echt blij met de zesde plaats omdat de afgelopen acht weken echt moeilijk voor mij zijn geweest. Ik was echt teleurgesteld omdat ik niet kon trainen vanwege mijn blessures toen ik de kans kreeg om op de fabrieksmotor te rijden. Het was moeilijk en ik had geen verwachtingen voor dit weekend. Ik wilde gewoon mijn werk zo goed mogelijk doen. Als ik eenmaal in het ritme zit, voel ik niet te veel pijn, maar ik mis de intensiteit van racen op dit niveau omdat ik niet tussen de wedstrijden door kon trainen. De motor maakte het gemakkelijk voor mij, het is zo goed en dat maakt een groot verschil.”

Uw reacties