Davey Janssen wint beide manches in Groesbeek!

Davey Janssen wint beide manches in Groesbeek!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het circuit van Groesbeek heeft Davey Janssen beide manches gewonnen tijdens de derde wedstrijd van de No Fear Energy Cup. De Yamaha-rijder wist beide keren Jarno Derks voor te blijven, het podium werd compleet gemaakt door Jacky Tausch (4-4). Geen goede dag voor Eric Leijtens, de leider in de tussenstand bezeerd zich tijdens de eerste manche aan zijn duim en wordt zesde. De tweede manche komt hij niet aan de finish door een afgebroken sub-frame. Met deze dubbelslag nadert Janssen de leider in de tussenstand tot op drie punten, dit kampioenschap gaat op 13 oktober verder op het circuit van Oss.

Eerste manche
In de tijdtraining was Leijtens de snelste man maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Janssen. In de eerste ronde neemt Leijtens de leiding over om deze vijf ronden vast te houden. Dan maakt de leider een foutje waardoor Janssen terug komt en de leiding overneemt. Na bijna 15 minuten wedstrijd sprint Leijtens zijn achterwiel kapot waardoor zijn tempo omlaag moet en Janssen grijpt deze kans en hij wint de eerste manche ! Jarno Derks wordt tweede voor Jaap Corneth, Jacky Tausch en Roel van Oort. De leider in de tussenstand, Leijtens, weet ondanks het kapotte wiel en een pijnlijke duim nog als zesde over de finish te komen.

Tweede manche
De tweede manche neemt Roy Hoeijmakers een goede start voor Tausch en Janssen die in de eerste ronde de leiding overneemt. Derks is als vijfde aan de wedstrijd begonnen maar hij weet na drie ronden de tweede plaats over te nemen. Leider Janssen heeft dan al afstand genomen en laat zich niet meer achterhalen. Derks wordt tweede voor Dylan van Veghel en Tausch. De Hannamax-rijder zakte na een goede start terug naar de zesde plaats maar weet zich in de tweede helft van de wedstrijd te herstellen waardoor hij opnieuw vierde wordt. Hoeijmakers maakt de top vijf compleet.

Uitslagen No Fear Energy Cup #3; Groesbeek:
1e manche
1. Davey Janssen NL Yamaha
2. Jarno Derks NL Yamaha
3. Jaap Corneth NL Yamaha
4. Jacky Tausch NL KTM
5. Roel van Oort NL Yamaha

2e manche
1. Davey Janssen NL Yamaha
2. Jarno Derks NL Yamaha
3. Dylan van Veghel NL Yamaha
4. Jacky Tausch NL KTM
5. Roy Hoeijmakers NL KTM

Dagklassement:
1. Davey Janssen NL Yamaha 1-1
2. Jarno Derks NL Yamaha 2-2
3. Jacky Tausch NL KTM 4-4
4. Jaap Corneth NL Yamaha 3-6
5. Dylan van Veghel NL Yamaha 7-3

Tussenstand No Fear Energy Cup 2019:
1. Eric Leijtens NL KTM 304
2. Davey Janssen NL Yamaha 301
3. Dylan van Veghel NL Yamaha 294
4. Roel van Oort NL Yamaha 261
5. Jacky Tausch NL KTM 260

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: mdbmxpics

Uw reacties