Gianlucca Facchetti kijkt uit naar Hutten Metaal Yamaha

Gianlucca Facchetti kijkt uit naar Hutten Metaal Yamaha
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Neox Management bevestigde vandaag dat Gianluca Facchetti (19) voor 2020 overstapt naar Hutten Metaal Yamaha-team. Vorige week raakte formeel bekend dat het team van Wim Hutten Yamaha’s officiële vertegenwoordiger wordt in de EMX250.

Facchetti ligt nog twee jaar onder contract bij Yamaha Motor Europe en reed dit jaar voor SDM Corse DP19 Yamaha. De 125cc junior wereldkampioen van 2017 krijgt de volledige ondersteuning van Yamaha Motor Europe om zijn carrière opnieuw te lanceren na een bijzonder moeilijk seizoen.


Facchetti maakte na een handblessure zijn terugkeer tijdens de laatste EMX250 ronde in Zweden. Helaas kreeg de protegée van Tony Cairoli opnieuw met pech af te rekenen. In de eerste manche vocht hij voor een top-10 plaats toen een andere rijder op hem landde waarbij hij z’n sleutelbeen brak.

Gianluca Facchetti: “Ik ben erg blij dat ik mijn team voor 2020 kan aankondigen. Ik kan niet wachten om met hen samen te werken om me beter voor te bereiden op een nieuw avontuur, na dit teleurstellende 2019 seizoen. Soms moet je de realiteit onder ogen zien en opnieuw beginnen. Mijn EMX250 campagne eindigde met een schouderblessure wat typisch was voor een erg lastig 2019 seizoen. Ik wil Yamaha Motor Europe, mijn manager en mijn ouders bedanken voor alle steun die ik kreeg, zelfs op de moeilijkste momenten.”

Foto’s: Yamaha Racing

Uw reacties