IMBA: Kay Ebben wint, James Dodd vergroot voorsprong

IMBA: Kay Ebben wint, James Dodd vergroot voorsprong
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Kay Ebben heeft in Meijel de wedstrijd van het IMBA MX open gewonnen. De Nederlander won op circuit de Vossenberg de eerste twee manches en had aan de tweede plaats in de derde manche ruim voldoende om de dagzege te behalen. Op de tweede plaats eindigde met Jacky Tausch eveneens een Nederlander. In de manches behaalde hij de derde, tweede en eerste plaats. Op de derde plaats eindigde Glenn Bielen (Bel) met een tweede en twee maal de vierde plaats in de manches.

Op de vierde en vijfde plaats eindigden met Roy Hoeijmakers en Jarno Derks wederom twee Nederlanders. Kampioenschapsleider James Dodd (GBR) wist op het zware zandcircuit goede zaken te doen. Met de zevende plaats in het dagklassement verstevigde hij zijn leidende positie. Andy Smart (GBR) schoof op naar de tweede plaats in de tussenstand op 119 punten van Dodd. De derde plaats is in handen van de Deen Nicolaj Damsgaard. De Belg Stijn Verstrepen en de Duitsers Pascal Proenen en Mike Adrian Braun kwamen vanwege blessures niet in actie en vielen hiermee terug in de tussenstand om de Europese titel

Eerste manche IMBA MX open Meijel:
1. Ebben (Ned), 2. Bielen (Bel), 3. Tausch (Ned), 4. Hoeijmakers (Ned), 5. Derks (Ned), 6. Damsgaard (Den), 7. Dodd (GBR), 8. Smart (GBR), 9. van Kempen (Ned), 10. Cooymans (Ned).

Tweede manche IMBA MX open Meijel:
1. Ebben (Ned), 2. Tausch (Ned), 3. Hoeijmakers (Ned), 4. Bielen (Bel), 5. Damsgaard (Den), 6. Dodd (GBR), 7. Derks (Ned), 8. Smart (GBR), 9. Krog (Den), 10. Quentin (Fra).

Derde manche IMBA MX Open Meijel:
1. Tausch (Ned), 2. Ebben (Ned), 3. Derks (Ned), 4. Bielen (Bel), 5. Hoeijmakers (Ned), 6. Damsgaard (Den), 7. Krog (Den), 8. Dodd (GBR), 9. Cooymans (Ned), 10. Smart (GBR).

Dagklassement IMBA MX open Meijel:
1. Ebben (Ned) 174, 2. Tausch (Ned) 164, 3. Bielen (Bel) 148, 4. Hoeijmakers (Ned) 142, 5. Derks (Ned) 136, 6. Damsgaard (Den) 131, 7. Dodd (GBR) 123, 8. Smart (GBR) 113, 9. Krog (Den) 111, 10. Quentin (Fra) 97.

Tussenstand IMBA MX open 2019:
1. Dodd (GBR) 780, 2. Smart (GBR) 661, 3. Damsgaard (Den) 639, 4. Thomas (GBR) 595, 5. Verstrepen (Bel) 563, 6. Bielen (Bel) 427, 7. Proenen (Dui) 417, 8. Orris Nielsen (Den) 367, 9. Thijssen (Ned) 363, 10. Adrian Braun (Dui) 359.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Wilco van Dijk

Uw reacties