Jago Geerts en KEMEA Racing veroveren brons!

Jago Geerts en KEMEA Racing veroveren brons!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Kemea Yamaha-rijder Jago Geerts veroverde de bronzen medaille in het FIM wereldkampioenschap MX2, na een vierde plaats in de laatste GP in Shanghai, China. Het is de tweede bronzen plak voor het Genkse team, na Benoit Paturel in 2016.

Geerts arriveerde in Shanghai met tien punten voorsprong op Tom Vialle, de enige rijder die hem nog van brons kon houden. Van stress was geen sprake. De Balenaar nam een goede start in de eerste reeks, maar viel na de eerste bocht terug naar de zevende plek. Geerts panikeerde niet. Integendeel, hij schakelde meteen over in ‘aanvals-modus’ en schoof snel op naar de vierde plaats, vlak achter Vialle. Halfweg de race moest Geerts vice-wereldkampioen Olsen voorbij laten, maar enkele rondjes snoepte hij de Deen de vierde plaats opnieuw af.
Acht puntjes: dat wwas de kleine kloof tussen Geerts en Vialle, vlak voor de allerlaatste reeks. Jago nam een schitterende start en dook vlak achter wereldkampioen Prado en Vialle het veld in. Geerts sloeg snel een kloof op nummer vier Olsen en reed en heel volwassen en comfortabel race op plek drie. Goed voor de vierde plaats in de Grote Prijs, die op zijn beurt meer dan volstond om de bronzen plak veilig te stellen. A prachtig resultaat na een heel mooie seizoen met zes podiumplaatsen en één reekszege.

“Dit seizoen was een rollercoaster van resultaten en emoties. Maar wat voor een slot! Met brons!” reageerde een dolgelukkige teameigenaar Hans Corvers. “Onze rijders eindigden zeven keer op het podium (Geerts 6x, Watson 1x) en pakten één reekszege iN Frankrijk (Geerts). Eén minpunt: de blessure van Watson. Anders waren we met twee rijders in de top vijf van eht WK geëindigd. We moeten nu zeker even genieten van die bronzen medaille, maar we moeten ook weer vooruitkijken. In 2020 zijn we een compleet fabrieksteam. Een team met ambitie. Top drie is een must. Maar we moeten ook op de titel durven mikken.”

#193 Jago Geerts
“Brons! Een geweldig gevoel. Ik had geen specifieke strategie voor deze wedstrijd. Ik wou gewoon mijn eigen race rijden, zonder al te vele op Vialle te focussen. En dat is gelukt, al moet ik toegeven dat de laatste rondjes de nervositeit wel kwam opzetten. De drie laatste ronden leken wel eeuwen te duren. Derde in het WK en zes keer op het podium: niet slecht, hé? Ik heb nu nog één doel in 2019: met België op het podium staan in de Naties in Assen.”

Marnicq Bervoets
“Ik ben heel fier op Jago. He was zo koelbloedig vandaag. Hij deed precies wat ie moest doen: goeie start nemen, druk zetten op Vialle, een kloofje slaan op zijn achtertvolger en controleren. Dit was een heel volwassen prestatie van Geerts. Goed voor brons. Geweldig. Hij verdient dit dubbel en dik. Halfweg eht seizoen beseften we dat het podium mogelijk was. We hebben nog moeilijke momenten gekend – motorpech en een paar valpartijen – maar, zowel Jago als het team hebben zich heel knap herpakt.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties