Jago Geerts pakt zilver tijdens de MXoN!

Jago Geerts pakt zilver tijdens de MXoN!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Kemea Yamaha rijder Jago Geerts veroverde de zilveren medaille met het Belgische team in de Motorcross der Naties in Assen. Het is zijn tweede medaille van 2019 nadat hij al derde eindigde in het FIM wereldkampioenschap MX2.

Assen werd het hele weekend lang geteisterd door regen, veel regen. Het zandparcours op het beroemde TT-circuit veranderde in een grote pap, waardoor de wedstrijd een overlevingstocht voor man en machine werd. Geerts kwam niet zo goed uit de startblokken in de eerste race (MXGP+MX2), maar baande zich geleidelijk aan een weg van de 29ste plaats richting top 10. Een knappe prestatie tegen de veel krachtigere 450-motoren. De Balense tiener was op weg naar een mooie tiende plaats, toen hij – op drie rondjes van het einde – door een technisch probleem naar de kant moest.
Geerts was erop gebrand om revanche te nemen in de tweede race (MX2+Open). Hij raasde op zijn YZ250F over het circuit na een zwakke start (30th). Na zes ronden reed Jago al in tiende positie. Maar hij wou meer, bleef opschuiven en finishte als zevende en beste MX2-rijder. Dat resultaat, gecombineerd met de degelijke uitslagen van Van Horebeek (6+6) en Strijbos (17+11), leverde België de tweede plaats op in de einstand. Het eerste podium voor België sinds Ernée in 2015.

#17 Jago Geerts
“Het was ons doel om op het podium te staan en dat is ons gelukt. Al was het geen gemakkelijke opgave door de slechte weersomstandigheden. Na de eerste race zag het er ook even slecht uit na mijn DNF, maar we hebben alle drie heel sterk gereageerd in de tweede en derde race. Het doet echt deugd om op het podium te staan na die povere Naties in Red Bud vorig jaar. Brons in het WK en nu zilver in de Naties: 2019 was een geweldig jaar voor mij.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: MonsterEnergy-KEMEA Racing-Yamaha
Foto: Stefan Geukens

Uw reacties