Mike Keuben/Zac Snell winnen oppermachtig Duitse EK IMBA ronde te Kleinhau!

Mike Keuben/Zac Snell winnen oppermachtig Duitse EK IMBA ronde te Kleinhau!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Nederlander Mike Keuben heeft samen met zijn Engelse bakkenist Zac Snell de EK ronde te Kleinhau Duitsland gewonnen.
‘Iron Mike’ was oppermachtig en wist alle drie de IMBA heats te winnen. Enige tegenstand in met name de eerste en de tweede heat kreeg het duo wel van de Duitsers Prumer/Lange die tweede zouden worden in het dagtotaal. De Zwitserse combinatie van Inderbitzin/Lenherr zou derde worden in het dagtotaal. 
Door de overwinning in Duitsland hebben Keuben/Snell hun gele leiderstrui kunnen behouden en gaat men nu ruim aan de leiding in het EK met bijna 1 manche aan punten voorsprong op het Nederlandse duo Mulders/Van der Wiel die in Kleinhau een vierde plek scoorde in het dagtotaal.

In de eerste heat was er de holeshot voor het Duitse duo Prummer/Lange die direct in hun kielzog de Zwitser Inderbitzin zagen. Keuben/Snell hadden een mindere start en moesten zich vanaf het middenveld naar voren vechten. In de laatste fase kwam Keuben dan aan het achterwiel van de twee leidende zijspannen die zich aardig hadden los gereden van de rest van het veld. Inderbitzin werd al vij snel verschalkt, echter bleken Prumer/Lange lastigere klanten! Doch juist in de laatste ronde wisten Keuben/Snell de thuisrijders toch te grazen te nemen en pakte men de winst voor dus Prumer en Inderbitzin.

Prumer/Lange namen ook de kopstart in de 2e heat, echter waren Keuben/Snell nu wel ook rap weg vlak erachter en wisten nu vrij snel de eerste plek over te nemen.
De tweede heat was drie ronden op gang toen er helaas de rode vlag werd uitgestoken na een stevige crash van het Britse Duo Brown/Cooper. Rijder Brown werd per brancard afgevoerd naar het ziekenhuis waar het er thans op lijkt dat er gelukkig voor hem geen breuken werden geconstateerd.
De herstart van de 2e heat was wederom een prooi voor Prummer/Lange die nu Inderbitzin achter zich aankreeg met op de derde plek de ervaren Belg Corthouts die op de diensten kon rekenen van de Nederlandse bakkenist Nick Maas.
Keuben/Snell waren nu als vierde vertrokken maar konden vrij snel door stoten naar de tweede plek. Prumer/Lange bleken weer taaie klanten en een mooi duel om de eerste plek volgde. Een aantal ronden voor tijd echter wist Keuben dan toch Prumer langszij te prikken en reed men nog een stuk weg om glansrijk eerste te worden. Prumer/Lange werden dan tweede en op de derde plek zag men de Nederlanders Mulders/Van der Wiel finishen die zich vanaf de zesde plek na de start goed hadden weten op te werken.

Corthouts/Maas namen resoluut de kopstart in de derde heat vlak voor landgenoten Goeyvaerts/Martens. Keuben/Snell zaten nu mee als vierde en konden vrij gemakkelijk doorstoten naar de koppositie om ook de derde heat winnend naar zich toe te trekken en pakte uiteraard met drie overwinningen in totaal ook de eerste plek in de daguitslag.  Hentrich/Effertz zouden tweede worden en Corthouts/Maas zagen hun holeshot omgezet worden tot een mooie derde plek aan de finish. Frank Mulders/Aivar van der Wiel zouden vierde worden in de laatste heat en dat was helaas nét niet genoeg voor de derde plek in de daguitslag. Het vijfde zijspan op de finish, Inderbitzin/Lenherr, pakte namelijk net twee punten meer dan Mulders en wisten zo derde te worden in de daguitslag. De Duitsers Prumer/Lange kende een lastige derde heat er werden pas achtste maar daar zij dus in de andere heats telkens 2e werden mocht men ook op diezelfde plek aanschuiven op het dagpodium.

 

Door hun oppermachtige overwinning staan Mike Keuben/Zac Snell nu fier aan de leiding in het Europees kampioenschap met bijna een hele heat aan punten voorsprong op de nummer twee Mulders/Van der Wiel. Deze twee Nederlandse zijspannen zullen tijdens de laatste IMBA ronde te Oss op 13 oktober gaan uitmaken wie zich Europees IMBA kampioen zijspancross 2019 mag noemen.
Theoretisch zouden de derde in de stand, de Britten Osbaldiston/Cooper, ook nog kampioen kunnen worden. Echter kunnen de Britten beter naar achteren kijken want de sympathieke Belg Stan Goeyvaerts is de Britten in de stand tot op slechts tien punten genaderd. Goeyvaerts/Martens zullen er in het Nederlandse Oss op 13 oktober dus alles aan doen om die derde plek in het Europees kampioenschap zijspancross over te nemen van Osbaldiston/Cooper.

 

Daguitslag IMBA zijspannen Kleinhau

Tussenstand EK zijspannen met nog 1 wedstrijd (Oss 13-10) te gaan

Tekst Emil Bilars
Foto: Mandy Hoessen/Bakkiepix

Uw reacties

Ook te lezen

  • MXGP: Jorge Prado houdt Tim Gajser af in reeks één

    MXGP: Jorge Prado houdt Tim Gajser af in reeks één

    De Spanjaarden waren zeer luidruchtig aanwezig in Cozar om hun held Jorge Prado aan te moedigen. Die won zonder veel tegenstand de eerste reeks na een kort duel met Tim …
  • MX2 Cozar: Lucas Coenen wint eerste reeks

    MX2 Cozar: Lucas Coenen wint eerste reeks

    In een zonnig Spanje werd zonet de eerste reeks MX2 gereden. Lucas Coenen won die voor met overmacht voor Andrea Adamo en Simon Laengenfelder. Kay de Wolf werd als zevende …
  • Valin wint de finale, het brons voor Valk

    Valin wint de finale, het brons voor Valk

    De laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc is gewonnen voor Mathis Valin. De Fransman wist beide manches te zegevieren in Cozar en verzekerde zich tevens van de titel! Valerio …
  • Zanocz wint de titel, Doensen pakt het zilver

    Zanocz wint de titel, Doensen pakt het zilver

    Tijdens de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc Presented by FMF Racing heeft Noel Zanocz de titel gewonnen. Op het circuit van Cozar won de Fantic-rijder (1-2) de wedstrijd …