Shaun Simpson volgt zichzelf op in Orp-le-Grand!

Shaun Simpson volgt zichzelf op in Orp-le-Grand!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De beste 250cc en 500cc rijders namen het op het einde van de dag in Orp-le-Grand tegen elkaar op in de traditionele superfinale. Daarin werd de sportieve logica -na de verrassing van Kevin Fors eerder op de dag-wél gerespecteerd!

Viervoudig GP winnaar Shaun Simpson was op papier de sterkste van het gezelschap. Hoewel hij in de 500cc reeksen zijn wil nog niet kon opleggen, zette de Schot wél de superfinale naar zijn hand. Net zoals vorig jaar was Simpson dus de primus aan de Kleine Gete!

Shaun schudde één van z’n fameuze holeshots uit zijn Fly Racing mouwen en daarmee was des strijd voor de helft beslecht! Aanvankelijk behield een prima Micha-Boy De Waal het contact met Simpson. De Waal was zowat de snelste man in koers half wedstrijd al gaf de ervaring van Simpson finaal de doorslag. Ook voor de laagste podiumtrede kwam ervaring bovendrijven. Ken De Dycker had een minder goede start maar onder het toeziend oog van zoontje Leo rijd hij van P8 naar P3! Steve Ramon en Kevin Fors maakten de top-5 compleet.

Fors had de derde plaats stevig in handen tot hij ten val kwam. Een zelfde lot was Jeffrey Dewulf beschoren. Jeffrey lag in de aanvangsfase vierde toen hij door het stof niks zag en wegstuiterde. De West-Vlaamse KTM rijder ging er hard af. Z’n motor stond hierdoor ook flink krom maar gelukkig zonder veel erg voor hem zelf. De voormalige Spaanse MX2 kampioen Simeo Ubach was de beste 250cc rijder, hij werd 8ste algemeen.

Overige resultaten van Orp-le-Grand hier

LEES MEER  Profiteer van het MXGP-TV finale aanbod!

Superfinale Orp-le-Grand, compleet resultaat hier
1. Shaun Simpson, 2. Micha-Boy De Waal, 3. Ken De Dycker, 4. Steve Ramon, 5. Kevin Fors, 6. Lars Van Berkel, 7. Jilani Cambré, 8. Simeo Ubach, 9. Raivo Dankers, 10. Jens Carlier

Foto: Elliot Spencer

Uw reacties