TeamNL praat over historisch MX of Nations goud!

TeamNL praat over historisch MX of Nations goud!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De allereerste MX des Nations vond weliswaar plaats in Nederland (Duinrell, Wassenaar) in 1947. Toch duurde het tot vandaag voor de KNMV om de hoofvogel af te schieten voor eigen publiek in Assen. Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Jeffrey Herlings maakten er een ware triomftocht van!

Patrice Assendelft: “Dit is een droom die uitkomt. En we hebben hier heel hard voor gewerkt. De voorbereiding op deze MX of Nations is al maanden geleden gestart om hier naar toe te leven, om de droom tot leven te brengen! Qua teamwerk was het dan ook perfect ook al is motorcross een individuele sport. Winnen terwijl de koning aanwezig was, maakte het voor ons des te meer speciaal. Ik kan jullie in ieder geval zeggen dat we geen 70 jaar gaan wachten voor onze volgende overwinning. Ook volgend jaar gaan we gewoon opnieuw voor goud!”


Glenn Coldenhoff, individueel winaar Open: “Het is geweldig! We hadden vooraf goede trainingsdagen samen. Natuurlijk was ons doel om te winnen, maar makkelijk is het nooit. Zeker niet met de heftige omstandigheden zoals ze dit weekend waren. Ik won vrij vlot in de eerste manche maar Tim (Gajser) pushte me hard in de tweede reeks. De tweede reeks was ook zeker zwaarder omdat ik moest terugkomen. Daarom ben ik ben heel blij dat ik toch weer naar die 1-1 ben gereden.  Natuurlijk was het ook leuk om zo leuk te worden aangemoedigd door het publiek. Voor de laatste manche waren we er niet uit wie aan de binnenkant zou starten, ik of Jeffrey. Uiteindelijk besliste Patrice dat ik het zou worden omdat ik een goede starter ben. Dat weet ik zelf ook wel maar het is fijn om zoveel vertrouwen te krijgen. Daar moet ik Patrice voor bedanken! Dat ik hier weer won na Red Bud is echt fantastisch, het laat ook zien dat mijn prestatie in de Naties vorig jaar geen gelukstreffer was! Ik heb een heel sterk slot van het seizoen gereden wat maakt dat we een goede uitgangspositie hebben voor volgend jaar.”

Jeffrey Herlings, 2de individueel in MXGP: “Er waren twee zijden aan dit weekend. We werkten hier naartoe in heel goede omstandigheden, eigenlijk hadden we altijd mooi weer. En dan kregen we hier zoveel regen! Eigenlijk heb ik dit weekend drie keer mijn start gemist. Oké gisteren had dat te maken met onze loting maar het ging voor mezelf gewoon niet helemaal zoals gepland. Natuurlijk, was het eindresultaat wel goed en 2-4 was voor mij op zich niet slecht maar ik ben helemaal niet tevreden over mijn prestatie. Om als team te winnen was echter fantastisch! Zeker als klein land om dan de beste in de wereld te worden voor eigen publiek is geweldig.”

Calvin Vlaanderen: “Vorig jaar ging het niet zoals verhoopt en nu zag alles er in principe heel goed uit… Aan de andere kant weet je dat het met slecht weer altijd onvoorspelbaar is. Zo werd het een weekend waarin alles kan gebeuren. Ik was heel tevreden met mijn prestaties en dat was zeker een opsteker. Vorig jaar had ik echt het gevoel dat ik het team teleurstelde. Eerlijk, daar heb ik dagen van wakker gelegen. Ik denk dat ik nu wel goed zal slapen. In principe was één goede reeks van mij voldoende maar ik wilde het zelf zo goed mogelijk doen.”

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties