VLM Ranst: Jens Van Meer’s titelfeestje!

VLM Ranst: Jens Van Meer’s titelfeestje!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De tweede opeenvolgende VLM Inters titel was al even in de maak voor Jens Van Meer. Tijdens de voorlaatste kampioenschapsproef vandaag in Broechem-Ranst verwierf de BeTeMo rijder ook mathematische zekerheid. Titelkandidaat Steve Seronval deed echter wat hij kon en werd twee keer netjes tweede.

In VLM middens klinkt de naam MC De Stroeckxvrienden als een klok. Hun organisatie aan de Van den Nestlaan behoeft dan ook weinig introductie. Regerend kampioen Jens Van Meer kon zijn titel dus vieren op vertrouwd terrein. Dat deed Van Meer overigens met overtuiging: pole en een reekszege in beide manches!

Seronval was in de twee reeksen op kop weg. Weerwerk bieden aan Van Meer zat er echter niet in want die zette telkens al vroeg orde op zaken. Van Meer en Seronval kregen op het podium het gezelschap van Mike Vanderstraeten (6-3). De Fun MX kopman telde bij de afrekening één puntje meer dan Bram Valckx (9 -4).

Ook bij de kwartliters was er een afgetekende winnaar. Inters 250 kampioen Greg Smets liet weer zien dat hij goed zijn mannetje kan staan tussen de 500cc motoren. Smets zegevierde in beide races. De prestigestrijd om de officieuze titel van beste thuisrijder ging naar Brent Aerden (3-2). Brent eindigde met gelijke punten op Bram Schoepen (2-3) tweede. Aerden heeft trouwens nog uitzicht op de derde plaats in de eindstand want hij is tot op acht punten van Schoepen geslopen! Kristof Scheynen, momenteel tweede in het kampioenschap  eindigde net naast het podium als vierde.

Volgend weekend kent het kampioenschap zijn beslag tijdens de VLM finale op de Horensbergdam in Genk. Tot dan!

LEES MEER  Cas Valk en Kay Karssemakers niet meer bij Husqvarna SKS Racing NL-team

Alle resultaten hier

Inters 250/500cc Race 1
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3. Greg Smets, 4. Kenzo Buys, 5. Martijn Vermijl, 6. Bram Schoepen, 7. Brent Aerden, 8. Kevin Schellens, 9. Bram Valckx, 10. Kristof Scheynen

Inters 250/500cc Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3. Greg Smets, 4. Mike Vanderstraeten, 5. Brent Aerden, 6. Bram Valckx, 7. Bram Schoepen, 7. Brent Aerden, 8. Steven De Beuckelaer, 9. Kristof Scheynen, 10. Kevin Schellens

Eindstand Inters 500cc
1. Jens Van Meer 50, 2. Steve Seronval 44, 3. Mike Vanderstraeten 35, 4. Bram Valckx 34, 5. Martijn Vermijl 33 , 6. Sven Wouters 28, 7.  Steven De Beuckelaer 25, 8. Gunther Truyens 25, 9. Rob Konings 22, 10. Kenzo Buys 20

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 50, 2. Brent Aerden 42, 3. Bram Schoepen 42, 4. Kristof Scheynen 34, 5. Kevin Schellens 34, 6.Enzo Aerden 30, 7. Arno Van Mieghem 27, 8. Bart Jannsens 27

Tussenstand Inters 500cc na 12 ronden
1. Jens Van Meer  528, 2. Steve Seronval 460, 3. Mike Vanderstraeten 335, 4. Kenzo Buys 287, 5.  Kristof Salaets 265, 6. Sven Wouters 260, 7. Kevin Van Geldorp 219, 8. Gunther Truyens 219, 9. Martijn Vermijl 180,  10. Steven De Beuckelaer 193

Tussenstand Inters 250cc na 12 ronden
1. Greg Smets 542, 2. Kristof Scheynen 390, 3. Bram Schoepen 377, 4. Brent Aerden 369,  5. Kevin Schellens 341, 6. Dieter Vromans 332, 7. Enzo Aerden 320, 8. Jonathan Banken 279, 9. Jordi Van Mieghem 273,  10. Bart Janssens 224

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …