KTM neemt meerderheidsparticipatie in GasGas!

KTM neemt meerderheidsparticipatie in GasGas!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Spaanse fabrikant van trial- en enduromotoren zat al eerder in de problemen want ook in 2015 waren er geruchten rond een eventuele overname. In 2019 kwam GasGas in zwaar water terecht en moest er dringend naar middelen gezocht worden. In de zomer sloot de fabriek in Girona plots omdat de schulden hoog waren opgelopen.

De Catalaanse overheid wou wel bijspringen om de fabriek tijdelijk open te houden maar wou niet het hele schuldenberg ophoesten. In 2015 toonde KTM al interesse maar nu neemt het daadwerkelijk 60% van de aandelen in invensteringsmaatschappij Black Toro over. Wat er met GasGas gaat gebeuren is nog niet bekend. Volgt er eenzelfde scenario als met Husqvarna of kan het Spaans merk zijn eigenheid behouden? De trialmodellen van GasGas zijn traditioneel de sterkhouders van het merk dat met het model TXE intussen ook elektrische trialmotoren op de markt brengt.

GasGas TXE 2019

Foto: gasgas.com

Uw reacties