Leijtens doet goede zaken op De Witte Ruysheuvel

Leijtens doet goede zaken op De Witte Ruysheuvel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Oss heeft Eric Leijtens de vierde wedstrijd van de No Fear Energy Cup naar zijn hand weten te zetten. De KTM-rijder wist beide manches met een ruime voorsprong te winnen. Daarbij vergroot hij (foto) zijn voorsprong op zijn achtervolgers fors! Hij kwam met drie punten voorsprong naar ‘De Witte Ruysheuvel’ maar nu is het verschil opgelopen naar 29 punten!

Eerste manche
In de tijdtraining weet Mike Bolink de beste tijd op de klokken te zetten op slechts 0,029 van Leijtens. De crosser uit Waspik neemt echter de beste start in de eerste manche voor Jaap Corneth, Roel van Oort, Dylan van Veghel en Roy Hoeijmakers. Niemand kan een vuist maken tegen de leider die met bijna 20 seconden de wedstrijd wint. De eerste helft van de wedstrijd weet Corneth de tweede plaats vast de houden maar dan verdwijnt de Limburger uit de wedstrijd met een kapot wiel. Van Veghel is Van Oort gepasseerd en de crosser uit Oss weet te profiteren wanneer Corneth naar de kant moet. Bolink heeft wij ‘pole’ niet goed weten te benutten en is als elfde aan de wedstrijd begonnen om nog als derde over de finish te komen voor Jarno Derks en MON Inters Open kampioen Jacky Tausch.

Tweede manche
Even na 16.30uur neemt Tausch de beste start voor de tweede manche maar in de eerste klim naar boven neemt Leijtens al de leiding over. Daarna is het een copy van de eerste manche want de Brabander neemt afstand en wint met 18 seconden voorsprong! Tausch vecht met Derks om de tweede plaats en het is de Yamaha-rijder die tweede wordt voor de Hannamax Motorsport-rijder. Van Veghel komt nu als vierde over de finish voor Bolink.

LEES MEER  Lata moet hard werken om Van Erp te kloppen

Van Vehhel stijgt naar de tweede plaats in de tussenstand voor Davy Janssen die vandaag veel punten heeft laten liggen. Het kampioenschap gaat volgend weekend verder op het voormalig GP-circuit van Lierop!

Uitslagen No Fear Energy Cup #4; Oss:
1e manche
1. Eric Leijtens NL KTM
2. Dylan van Veghel NL Yamaha
3. Mike Bolink NL KTM
4. Jarno Derks NL Yamaha
5. Jacky Tausch NL KTM

2e manche
1. Eric Leijtens NL KTM
2. Jarno Derks NL Yamaha
3. Jacky Tausch NL KTM
4. Dylan van Veghel NL Yamaha
5. Mike Bolink NL KTM

Dagklassement:
1. Eric Leijtens NL KTM 1-1
2. Jarno Derks NL Yamaha 4-2
3. Dylan van Veghel NL Yamaha 2-4
4. Jacky Tausch NL KTM 5-3
5. Mike Bolink NL KTM 3-5

Tussenstand No Fear Energy Cup 2019:
1. Eric Leijtens NL KTM 424
2. Dylan van Veghel NL Yamaha 395
3. Davey Janssen NL Yamaha 377
4. Jacky Tausch NL KTM 355
5. Roel van Oort NL Yamaha 339

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #VanDijkFoto

Uw reacties

Ook te lezen