Nestaan-MX wordt officieel Husqvarna fabrieksteam in MX2!

Nestaan-MX wordt officieel Husqvarna fabrieksteam in MX2!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna Motorcycles bevestigt de ondertekening van een meerjarige overeenkomst met Nestaan-MX, die vanaf 2020 het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2-team zal beheren en runnen. Het team is gevestigd in België en wordt Husqvarna’s officieel ondersteunde MX2-team in het FIM Wereldkampioenschap Motocross.

Nestaan-MX, eigendom van Kay Hennekens, is al vele jaren betrokken in het WK Motocross en zal opereren vanuit een nieuwe workshop in Lommel, België. Voormalig rijder Rasmus Jorgensen zal toezicht houden op de operationele, sportieve en ontwikkelingsaspecten van het team als teammanager.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zal in 2020 drie piloten selecteren die op FC 250-machines zullen aantreden. In de MX2 zijn dat Thomas Kjer Olsen en Jed Beaton. Met Kjer Olsen als tweede in het MX2 Wereldkampioenschap van 2019, is het duidelijke doel van het team om de Deen te ondersteunen in zijn jacht naar een eerste wereldtitel. Met zijn indrukwekkende snelheid is Australiër Beaton de man om regelmatig te finishen op het podium in 2020. Het team in de EMX250 wordt vertegenwoordigd door Kay de Wolf, die zesde werd in het 2019 EMX 125-kampioenschap.

Momenteel bezig met hun wintertestprogramma, zal het team hun eerste officiële competitieve stappen maken in de voorjaarswedstrijden begin 2020.

Diego Clement – Motorsport Manager bij Husqvarna Motorcycles: “We zijn enorm trots op onze Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-teams, die ervoor zorgen dat Husqvarna Motorcycles een sterke en succesvolle positie hebben binnen het FIM Wereldkampioenschap Motocross. Samenwerken met Nestaan-MX, zoals we doen met IceOne Racing in MXGP, geeft ons MX2-programma een opwindend nieuw operationeel en managementplatform naarmate we verder gaan in 2020 en ook daarna. Met ervaren mensen binnen het team en een zeer duidelijke drive om succes te behalen, kijken we ernaar uit om deze nieuwe relatie met Nestaan-MX te ontwikkelen. Ons doel is duidelijk – om te zien dat het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2-team blijft racen op het hoogste niveau.

Kay Hennekens – Eigenaar van het Nestaan-MX-team: “Het is een enorme eer voor Nestaan-MX om het officiële MX2 World Championship-team van Husqvarna Motorcycles te beheren en te runnen. Ons absolute doel is om de ondersteuning en structuur te bieden die onze rijders nodig hebben om op hun best te presteren, terwijl Husqvarna Motorcycles en onze teampartners op een professionele, boeiende en positieve manier worden gepresenteerd. We hebben fantastisch personeel, allemaal ervaren, toegewijd en 100% gefocust op racen. Als teammanager is Rasmus jong en zeer gemotiveerd en begrijpt hij wat nodig is om te slagen in de hedendaagse grand prix-motorcross. 2020 wordt een spannend seizoen voor Nestaan-MX en Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Rasmus Jorgensen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 Teammanager: “Ten eerste wil ik Robert Jonas, Diego Clement en Kay Hennekens hartelijk danken voor hun geloof in mij, ik ben enorm dankbaar voor deze kans. Blijven werken met en deel uitmaken van zo’n geweldige en ervaren motorsportfamilie zoals Husqvarna Motorcycles is echt een eer. Ik ben 100% gefocust op de rol van teammanager, het is een nieuwe en opwindende uitdaging waar ik echt naar uitkijk. Ik geloof dat mijn ervaringen uit het verleden en betrokkenheid bij motorcross me de vaardigheden hebben gegeven die nodig zijn om Husqvarna succesvol te houden in MX2. We hebben veel gepassioneerde, hardwerkende en toegewijde mensen die werken binnen het team, allemaal klaar voor het 2020 Motocross Wereldkampioenschap. We zijn volledig toegewijd aan het bieden van de ondersteuning die Thomas, Jed en Kay nodig hebben.

Uw reacties