Supersterk deelnemersveld Dutch Supercross Zuidbroek!

Supersterk deelnemersveld Dutch Supercross Zuidbroek!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op 1, 2 en 3 november is het zo ver. Dan trekt de Dutch Supercross in Zuidbroek het Europese SX seizoen op gang. Veel bezoekers zullen echter komen voor het totaalprogramma. Een leuke avond uit met motocross, show en feest!

Optredens van Millstreet Band, DJ Willem, Esperando’s, de Utlopers en het Legacy dance team staan in Zuidbroek garant voor vermaak. Wie komt voor de sfeer en spannende wedstrijden verwacht, zal op z’n wenken bediend worden. De echte crossfans zullen naar de startlijst kijken. De kenners willen weten of het deelnemersveld de reis naar Zuidbroek waard is.

Zeker wel, opnieuw weet de Dutch Supercross de beste supercross specialisten van heinde en verre naar het kleine dorpje Zuidbroek te lokken. Na de Dutch Supercross vliegen de rijders uit naar de volgende wedstrijd een week later in Parijs (F), Stuttgart (D) en Tampere (FIN). Een druk SX weekend met veel concurrentie tussen de organisatoren.

In Duitsland de start van de prestigieuze ADAC SX Cup Serie, die naast Stuttgart ook Chemnitz en Dortmund aandoet. In Parijs de oudste, grootste en daarmee ook de bekendste SX van Europa. Helemaal in het Noorden van Europa de enige SX in Scandinavië. Het succes van Zuidbroek is mede het feit dat de “kleine” wedstrijd in Zuidbroek de eerste indoor Supercross van het winterseizoen is en precies één week voor al die grote evenementen in bekende Europese steden. En “klein” is de wedstrijd in Zuidbroek al helemaal niet. De hal is wat krapper maar het sportieve niveau is absoluut top. De Amerikanen die in Stuttgart, Parijs en Tampere rijden komen graag een weekje eerder.

In Zuidbroek biedt de organisatie hen de gelegenheid extra te kunnen trainen op de SX-wedstrijdbaan die al op maandag voor het evenement aangelegd wordt. Dat kan nergens anders en is daarmee een grote pré voor Zuidbroek om deze prof-crossers te kunnen verwelkomen. Tijdig aankomen in Europa geeft ook de tijd de jetlag te overwinnen zoals voor de Engelsman Gradie Featherstone die ook actief in het Australische SX kampioenschap. Featherstone was afgelopen weekend 14e in Port Adelaide en staat nu 11e in de tussenstand in de klasse SX1.

De volgende wedstrijd daar is 9 november in Wollongong. Tussendoor vliegt de Engelsman terug naar Europa voor de Dutch Supercross. De Duitse teams komen graag om één week voor hun seizoens-opening de laatste voorbereidingen en testen door te voeren onder wedstrijd condities.

Rijders
Voor de vele fans van Dutch Supercross zal het niet uitmaken maar toch voor de diehard crossfans kort de titelkandidaten. De Koning en Prins van Zuidbroek 2018, de winnaars van vorig jaar, Nick Schmidt (USA) en Kade Walker (CAN) komen beiden terug om hun titel te verdedigen. Schmidt maakt onderdeel uit van het supersterke team Castrol Power1 MotoBase Suzuki. Een Duits team met verder Justin Starling en Cheyenne Harmon, twee AMA SX rijders uit Amerika.


Ook de Duitser Phillip Eggers maakt deel uit van dit team. Bij de Lites, SX2, komt Castrol met Kevin Moranz (USA) en Diogo Craca (POR). De winnaar van de Dutch SX 2019 zou zomaar weer op geel kunnen rijden. Monster Energy Kawasaki Team Pfeil haalt opnieuw Tyler Bowers naar Europa. Bowers won de wedstrijd in Zuidbroek in 2017 maar werd vorig jaar vanwege een blessure door teambaas Harald Pfeil aan de kant gehouden. De Amerikaan, dit jaar 12e in het Amerikaanse SX kampioenschap, won wel de ADAC SX Cup 2018/2019 en de SX Dortmund afgelopen januari. Zijn teamgenoot in de SX1 is de snelle Fransman Julian Lebeau die vorig jaar nog SX2 reed en de Duitse SX Cup won. Charles Lefrancois rijdt voor YSS Europe Racing Team en kwam ook al eens als eerst over de finish in Zuidbroek. De Fransman heeft dit jaar alleen maar SX gereden. Eerst in Amerika en afgelopen zomer de SX Tour, het Franse SX kampioenschap, en de Pro Hexis Supercross Serie.

Nederlanders
Nederlandse rijders en teams ontdekken Supercross. In eerdere jaren was de Nederlandse deelname vaak beperkt. Nederland kende weinig goede supercrossers. Wel goede motorcrossers als Jeffrey Herling. Herlings zal ook aanwezig zijn in Zuidbroek maar waagt zich niet op de motor. De “Bullet” zal er zijn voor de fans, dus score je handtekening tijdens de Dutch SX. Wel aan de start Wesley Mars, Menno Aussems, Kevin van Geldrop, Jeroen Bussink, Micha Boy de Waal, Jeffrey Meurs en Boris Blanken.


Ook Wereldkampioen Zijspancross Etiënne Bax geeft acte de présénce. De Dutch Supercross wordt al jaren gesteund door lokale partners die speciaal voor deze race sterke teams formeren. DWS Decals/Mulder Motoren/KK Racing, Pol Motors en V.d. Vegt Kawasaki waren alle jaren present. Dit jaar zijn er meer Nederlandse teams dan ooit. Bobby’s Foodtruck, Electric Centre Meijel, Heli MX, JBR-JVS Design Alfred Gerrits Motorsport, MX Team Roelf Sema en Schepers/Outlaw Racing zijn Nederlandse teams die investeren in de Dutch Supercross met sterke rijders. Kijk eens op de website of social media pagina’s van de Dutch Supercross voor de complete startlijst. De MX fans weten het al, het wordt spannend!

Info & Tickets
Alle informatie over de Dutch Supercross is de vinden op de website www.dutchsupercross.nl. Wil je komen, zorg dat je kaarten hebt. Deze zijn online te bestellen via de website of via www.vanplan.nl.
Bedrijfsuitje met collega’s of klanten trakteren op een leuke avond kan met een VIP tafel. Lekker eten en drinken aan een eigen tafel op de VIP tribune. Mooie manier van sport beleven en netwerken.

Dutch Supercross 2019: 1-2-3 november 2019, Eurohal, Zuidbroek.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto’s: Niek Fotografie, Bart Amsing, Octopi Media, Sharon Wolf

Uw reacties