Valentino Roks prolongeert NK titel!

Valentino Roks prolongeert NK titel!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Valentino Roks heeft in Holten zijn NK titel quads geprolongeerd. De Ecomaxx-rijder was vooraf al vrijwel zeker van de titel en hoefde slechts één manche uit te rijden in de top negentien om zeker te zijn van prolongatie. Evenals vorig jaar ging het als vanzelf voor Roks. Na een startcrash in de eerste manche mocht hij van geluk spreken dat hij de manche uit kon rijden. Na een mooie inhaalrace eindigde hij op de derde plaats. Achteraf bleek hoeveel geluk hij had gehad toen bleek dat hij een kapotte stuurpin had die half was afgebroken. In de tweede manche liet hij vanaf de start zien zijn titelprolongatie te willen vieren met de dagzege. Hij leidde het veld van start tot aan de finishvlag en behaalde hiermee zowel de manche- als de dagzege. Met twaalf manchezeges en zeven dagzeges in elf wedstrijden mag Roks zich zeker de terechte kampioen noemen. De tweede plaats in het dag klassement ging met twee maal de tweede plaats in de manches naar Luc van Lenning. Hij eindigde hiermee ook op de tweede plaats in het eindklassement. Dani Hoffard won de eerste manche en met de derde plaats in de tweede manche werd hij zowel in het dag- als eindklassement derde.

Eerste manche
De eerste manche begon gelijk met een stevige startcrash tussen Roks, Gymano Besems en Marco Keunen. Mike Koolhaas kon deze crash nog wel ontwijken maar ook hij kwam in de nasleep van de crash stil te staan. Gelukkig vielen er ondanks een enkel pijntje geen zware blessures te noteren en vervolgende iedereen behalve Besems zijn weg om te beginnen aan een inhaalrace. Vooraan was het Hoffard die als eerste doorkwam voor van Lenning. Joey Meertens, Max Kloekke en Daan van Rijswijck. Voor van Rijswijck was de eerste manche snel afgelopen en hij moest met een stotterende quad het rennerskwartier weer opzoeken. Hierdoor was het Mike Verboven die als vijfde doorkwam. Hoffard en Van Lenning hadden snel een gat met Meertens en zouden gaan uitmaken wie de manchezege zou behalen. Verboven wist voorbij te gaan aan Kloekke om als vierde door te komen. Ondertussen was het Roks die de ware sportman in hem liet zien. In plaats van gewoon de benodigde punten te pakken was hij inmiddels velen voorbij gegaan. Ook Kloekke en Verboven moesten toe geven aan zijn dadendrang. Hoffard was weggelopen van Van Lenning en kon de manche controlerend uitrijden om de manchezege te behalen. Op ruim negen seconden kwam Van Lenning over de finishlijn. In de laatste ronde ging Roks ook voorbij en Meertens om de derde plaats voor zich op te eisen. Verboven kwam in de laatste ronde nog in de problemen en zag een top vijf plaats aan zijn neus voorbij gaan. Het waren Max Kloekken en Tim van Wee die aan hem voorbij gingen. Kloekke passeerde de finishlijn als vijfde voor van Wee en Verboven.

Tweede manche
In de tweede manche was het Roks die als snelste weg voor Van Lenning, Keunen, Besems en Hoffard. Besems verloor snel zijn vierde plaats aan Hoffard en viel langzaam maar zeker steeds iets verder terug. Hierdoor was het Dennis Jansen die op de vijfde plaats kwam te liggen. Roks en Van Lenning reden weg van Keunen en Hoffard en het gat tussen Roks en Van Lenning werd langzaam maar zeker ook steeds groter. Hoffard zette enkele ronden vol de aanval in op Keunen. Het mocht niet baten voor Hoffard. Keunen hield de deur dicht en wist weer weg te rijden van Hoffard. Jansen moest in het tweede deel van de manche enkele plaatsen prijs geven en het was onder andere Koolhaas die vanaf de tiende plaats kwam die hem voorbij ging. Roks won de manche en gaf zo zijn behaalde titel extra glans door voor de vijfde maal op rij de dagzege voor zich op te eisen. Hij werd ruim 12 seconden gevolgd door Van Lenning. De derde plaats was voor Keunen. Hoffard wist nog enkele seconden voorsprong te houden op Koolhaas en passeerde de finish als vierde.

Eerste manche:
1. Hoffard, 2. van Lenning, 3. Roks, 4. Meertens, 5. Kloekke, 6. van Wee, 7. Verboven, 8. Jansen, 9. Jan van der Spek, 10. Koolhaas.

Tweede manche:
1. Roks, 2. van Lenning, 3. Keunen, 4. Hoffard, 5. Koolhaas, 6. Verboven, 7. Jan van der Spek, 8. Jansen, 9. Besems, 10. van Wee.

Dagklassement:
1. Roks 191, 2. van Lenning 190, 3. Hoffard 188, 4. Keunen 170, 5. Verboven 169, 6. Koolhaas 167, 7. Jan van der Spek 166, 8. Jansen 166, 9. van Wee 166, 10. Kloekke 165.

Eindklassement NK Quads:
1. Roks 1941. 2. van Lenning 1812, 3. Hoffard 1755, 4. Keunen 1707, 5. Koolhaas 1645, 6. Tom van der Spek 1582, 7. Lommers 1577, 8. van Wee 1553, 9. Kloekke 1537, 10. Besems 1518.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties