Gregoire ziet titel verloren gaan door onduidelijke regelgeving

Gregoire ziet titel verloren gaan door onduidelijke regelgeving
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De BMB heeft vandaag bekend gemaakt dat de eindstand van het Belgische Kampioenschap is aangepast! De BMB werkgroep Motorcross stelde tijdens haar vergadering van 6 november 2019 vast dat bij de publicatie van de voorlopige klassementen van het Belgisch Kampioenschap Motorcross 2019 enkel de vergunninghouders 1 manifestatie (en piloten met afvaardiging) uit de uitslagen werden geschrapt conform artikel 12 van het BMB Motorcross reglement 2019. Echter, artikel 14.19 bepaalt ook: “In het kader van een samenwerking met de bonden VLM/JMS en MCLB/VJMO werd een selectie van wedstrijden van deze bonden toegevoegd op de BMB motorcross kalender 2019. Deze wedstrijden tellen mee voor het Belgisch Kampioenschap Motorcross. Enkel de BMB jaarvergunninghouders motorcross zullen recht hebben op punten voor het Belgisch Kampioenschap.”

Dit betekent dat voor de VLM/JMS en MCLB/VJMO wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender 2019, de rijders met een buitenlandse licentie geen punten voor het kampioenschap krijgen! Dit was echter wel het geval waardoor de voorgelegde eindklassementen werden aangepast, goedgekeurd en gepubliceerd!

Dit betekend dat Gregoire naast de titel grijpt! Voor familie Gregoire en het Team Youth Pro MX kwam dit nieuws geheel onverwacht aangezien Dean het hele jaar op Mylaps in de tussenstand van het kampioenschap werd opgenomen. ”De vergadering is na het seizoen geweest en het besluit om Buitenlandse licentiehouders geen punten te geven is opdat moment genomen. Mijns inziens moet zoiets voor dat het kampioenschap begint in het reglement zijn opgenomen en dit is niet het geval. Ik vind het een zeer vervelende kwestie, niet alleen voor Dean maar ook voor alle andere internationale licentiehouders die voor de punten hebben gestreden. Ik laat het hier niet bij zitten,” vertelt vader Michel Gregoire.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: FvdE

Uw reacties