Hoe zou het nog zijn met Aleksandr Tonkov?

Hoe zou het nog zijn met Aleksandr Tonkov?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De voormalige Russische GP-rijder Aleksandr Tonkov crashte begin september in eigen land. Hij is nog steeds in revalidatie. Zijn rug werd verstevigd met titanium pennen en bouten. Na zijn verwoestende crash op het Russisch schiereiland Kamtsjatka werd Aleksandr Tonkov naar de Russische hoofdstad Moskou gevlogen – 6000 km verderop – waar verschillende gebroken wervels werden gestabiliseerd en vastgeschroefd. Ten minste 14 schroeven zijn te zien op de röntgenfoto die Tonkov op sociale media publiceerde.

De Rus ondergaat momenteel een ingrijpende revalidatie en spreekt over voortdurende verbeteringen en trainingssuccessen. Of hij nog ooit in staat zal zijn om te motorcrossen is onzeker omdat ook de tussenwervelschijven zijn ingedrukt door de crash. Onmiddellijk na zijn ongeval was er sprake van ernstige verwondingen aan de wervelkolom en tekenen van verlamming. Gelukkig verdwenen deze nare verschijnselen snel. De redactie van MXMag wenst Tonkov een volledig herstel toe.

 

Uw reacties