ISDE Portugal: Team Belgium pakt Watling Trophy!

ISDE Portugal: Team Belgium pakt Watling Trophy!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Toegegeven het was nog close maar de jonge Belgen hielden team Chili vandaag af om de vijfde plaats veilig te stellen! Meteen het beste Belgische Junior Trophy resultaat ooit. Ook de 10de plaats van Team Belgium in de World Trophy dwong respect af. De Belgen werden vanavond op het eindpodium bovendien beloond met de “Watling Trophy” voor meest verbeterde land!

De vaandeldrager van het Junior team, Antoine Magain reed zich in Portugal in de kijker met een reeks straffe prestaties. In de crossproef had de AMC Eau Noire Nismes het geluk niet aan zijn zijde. Antoine raakte ingesloten in de start en ging als laatste door de eerste bocht. Hoewel hij nog een beetje kon terugkomen, viel Magain twee bochten voor de finish. Een teleurstellend slot maar de eindbalans is zondermeer indrukwekkend. In de scratch vinden we ‘Minimax’ terug als 17de, 8ste in de E2 en 5de Junior!

De crossproef zelf was op het laatste moment verplaatst op(!) en rond het kartcircuit van Portimao. Leuk qua sfeer voor de fans maar de hybride supermoto baan liet zich moeilijk als echte motorcrossfinale omschrijven. Ver van de ideale omstandigheden dus voor motorcrosser Erik Willems om het verschil te maken. Erik sloot zijn finale af als 10de in de E2. In zijn allereerste ISDE was de Husqvarna Belgium rijder de absolute revelatie voor de internationale kenners. Willems eindigde net buiten de top-20 in de scratch, hij was uiteindelijk 23ste algemeen en 10de in de E2.

In moeilijke omstandigheden bracht ook Mika Vanderheyden zijn International Six Days of Enduro tot een goed einde. De 19-jarige endurist uit Kasteelbrakel moest drie dagen in ‘survival modus’ doorworstelen maar deed wel een pak nuttige ervaring op. Papa/coach Wim Vanderheyden was dan ook terecht in zijn nopjes over de prestaties van zijn pupillen!

Ook in het Belgische World Trophy kamp overheerste trots. Door het uitvallen van Jérome Martiny kwam Team Belgium zonder joker te zitten maar Mathias Van Hoof (foto boven), Gautier Lillo en Jeremy Herinne klaarden alsnog de klus. Zowel Jeremy Herinne als Gauthier Lillo haalden individueel de top-70. In zijn eerste ISDE behaalde Van Hoof ei zo na een plaatsje in de felbegeerde top-50. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de 52ste plaats maar pakte wel een gouden plak*. Kortom een historische week voor de Belgische enduro. Proficiat mannen!

*De individuele gouden medailles gaan naar deelnemers die binnen 10% van de totale verstreken tijd in hun klasse eindigen, zilveren medailles worden toegekend voor wie binnen 25% finisht, en bronzen medailles worden toegekend aan elke rijder die alle zes dagen binnen de toegestane tijd eindigt .

 

Foto’s: Mastorgne Photography Fred ccy

 

Uw reacties