Mitch Evans wordt ploegmaat van Tim Gajser bij HRC Honda!

Mitch Evans wordt ploegmaat van Tim Gajser bij HRC Honda!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Australiër Mitch Evans zal volgend jaar uitkomen op een HRC Honda in de MXGP klasse. Dat zal hij doen aan de zijde van regerend wereldkampioen Tim Gajser. Deze aankondiging werd vanochtend gemaakt door het HRC-team. De 21-jarige Evans heeft reeds voldoende ervaring op een 450 om nu reeds de overstap te maken naar de MXGP. Hij zal aantreden op de CRF450RW van het team.

Evans kwam vorig jaar ook al aan de start met een Honda in de MX2 klasse als rijder voor het Team Honda 114 Motorsports van Livia Lancelot. Hij kon podiumplaatsen scoren in de GP van Patagonia en Portugal en finishte op een 11de plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap MX2. Mitch Evans blesseerde zich halverwege het seizoen waardoor hij zowat hij een derde van het seizoen moest missen.

In 2018 werd hij als rookie tweede in het Australisch kampioenschap MX1. In de loop van de maand novenber zal hij verhuizen naar Milaan om deze winter samen met het HRC-Team voorbereidingen te treffen naar aanloop van de eerste wedstrijd van het WK op 1 maart in Matterley Basin.

Mitch Evans over zijn nieuw team:

It is just amazing to signing for Team HRC. The history that this brand has with all the great riders who have ridden Honda’s and to now be a part of that, it is unbelievable. This is something that you grow up dreaming about when you first swing your leg over a dirtbike, to be under the HRC awning riding a full-factory CRF450RW. I really can’t wait to get started and I am really looking forward to showing people what I can do in the MXGP class. I know it won’t be easy because there are a lot of talented people in the class but I’ve got the best possible teammate with Tim, because he’s the world champion and he knows exactly how to go about things. I hope to learn a lot from him and from the team and use all of that to put in my best performances when the season starts. Now though, it’s time to knuckle down and put in work so that I can come out swinging in round one.

Uw reacties