Strandrace Magesq: Géén Jeffrey Dewulf, wel Yentel Martens

Strandrace Magesq: Géén Jeffrey Dewulf, wel Yentel Martens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor de derde ronde van het 24MX Championnat de Franse des Sables zoekt het kampioenschap het zuiden op. Groot nieuws is het forfait van Jeffrey Dewulf, momenteel tweede in de tussenstand. Voor de wederoptredende Yentel Martens (Dafy Michelin Wonderbike) begint het kampioenschap dan weer dit weekend.

Je kan er niet om heen: het Franse strandracekampioenschap won de voorbije jaren veel aan prestige. Keerzijde van de medaille zijn de stijgende kosten. Door flink sportieve competitie moet immers ook het materiaal volgen en verplaatsingen zoals die naar Magesq (heen en weer vanuit België een slordige 2200 km) hakken er flink in.

Privé-rijder Jeffrey Dewulf trok deze week aan de alarmbel. “Het is met veel spijt dat ik mijn verstek voor dit weekend aankondig maar door een gebrek aan steun moeten we onze pijlen richten op Le Touquet in plaats van het kampioenschap.”

Wel weer van de partij is Yentel Martens die de Husqvarna verruilde voor Honda. Voor “Y-Mart” wordt de organisatie van Bud Racing chef Stéphane Dassé zijn wedstrijddebuut. HEt zal er voor Martens vooral op aan komen om weer ritme op te doen want de concurrentie is niet min. Behalve Nathan Watson verschijnt ook KTM Fabrieks collega Jonny Walker aan de start, naast kleppers als Jeremy Van Horebeek, Todd Kellett, Milko Potisek, Todd Kellet, Daymond Martens, Richard Fura en Camille Chapelière.

Foto: Xavier Leporcher/CFS, Mr Jeewee

Uw reacties