Barcia wint opnieuw, Cianciarulo op het podium!

Barcia wint opnieuw, Cianciarulo op het podium!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Net als vorig jaar werd er voor Justin Barcia een bijrol voorspelt maar hij bewijst nu het tegendeel. De titelstrijd is nog lang maar de eerste klap is een daalder waard. De Yamaha-rijder wint opnieuw Anaheim1 en hij wist Adam Cianciarulo en regerend kampioen Cooper Webb voor te blijven. Blake Baggett werd vierde voor Jason Anderson, Ken Roczen en Eli Tomac die genoegen moest nemen met de zevende plaats.

Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de eerste finale van het seizoen neemt Vince Friese de beste start voor Barcia, Justin Hill, Justin Brayton en Cianciarulo. Geen goede start voor Tomac die als twaalfde aan de wedstrijd over 20 minuten en een ronde begint! Vooraan moet Friese snel plaats maken voor Barcia terwijl Brayton de tweede plaats over neemt gevolgd door Cianciarulo.

Na drie ronden heeft Barcia al 3,5 seconden voorsprong op de Honda-rijder. Een ronde later weet Ciaciarulo de tweede plaats over te nemen en hij gaat proberen de achterstand op de leider te verkleinen. Dat lukt maar met steun van Barcia.


De 27-jarige ‘BamBam’ komt even naast de baan en verliest de leiding. Omdat Cianciarulo wat afstand heeft genomen lijkt de ‘rookie’ te gaan winnen maar de Kawasaki-rijder gaat in de fout. Ook hij komt niet ten val maar Barcia neemt de leiding over en kijkt niet meer om! Het was al feest bij Yamaha dankzij Justin Cooper, nu doet Barcia daar nog een schepje bij.

Cianciarlo wordt tweede voor een zieke Webb. Baggett volgt de kampioen als de schaduw maar hij wordt vierde voor Anderson die in de tweede helft van de wedstrijd zich nog sterk naar voren weet te werken. Roczen zit niet lekker in de wedstrijd en de Duitser wordt zesde voor Tomac.

Uitslag AMA Supercross 450SX #1; Anaheim, USA:
1. Justin Barcia (Yamaha)
2. Adam Cianciarulo (Kawasaki)
3. Cooper Webb (KTM)
4. Blake Baggett (KTM)
5. Jason Anderson (Husqvarna)
6. Ken Roczen (Honda)
7. Eli Tomac (Kawasaki)
8. Justin Brayton (Honda)
9. Malcolm Stewart (Honda)
10. Vince Friese (Honda)
11. Justin Hill (Honda)
12. Aaron Plessinger (Yamaha)
13. Dean Wilson (Husqvarna)
14. Zach Osborne (Husqvarna)
15. Martin Davalos (KTM)
16. Justin Bogle (KTM)
17. Tyler Bowers (Kawasaki)
18. Chad Reed (Honda)
19. Kyle Chisholm (Yamaha)
20. Chris Blose (Honda)
21. Fredrik Noren (Suzuki)
22. Jimmy Decotis (Suzuki)

Tussenstand 450SX na 1 van 17 wedstrijden:
1. Justin Barcia – 26
2. Adam Cianciarulo – 23
3. Cooper Webb – 21
4. Blake Baggett – 19
5. Jason Anderson – 18
6. Ken Roczen – 17
7. Eli Tomac – 16
8. Justin Brayton – 15
9. Malcolm Stewart – 14
10. Vince Friese – 13
11. Justin Hill – 12
12. Aaron Plessinger – 11
13. Dean Wilson – 10
14. Zach Osborne – 9
15. Martin Davalos – 8
16. Justin Bogle – 7
17. Tyler Bowers – 6
18. Chad Reed – 5
19. Kyle Chisholm – 4
20. Chris Blose – 3

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties