De Amerikanen winnen de ADAC SX Cup!

De Amerikanen winnen de ADAC SX Cup!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Dortmund hebben Ryan Breece (SX1) en Lance Kobusch (SX2) zich verzekerd van de ADAC SX Cup 2019-2020. Op de zaterdagavond wisten Tyler Bowers (SX1) en Joey Crown (SX2) de overwinningen te pakken. In de ‘Wesfalenhallen’ wist Jeroen Bussink zich voor het avondprogramma te plaatsen en daarin werd hij vierde tijdens de laatste kans. Jeffrey Meurs ging op zaterdagmiddag in duel met voormalig kampioen Nick Schmidt maar ze wisten zich beide helaas zich niet te kwalificeren.

SX1:
Voor het vallen van het starthak had Breece de beste papieren voor het binnenhalen van de titel. De Yamaha-rijder had 13 punten voorsprong op Charles Lefrancois. Diezelfde Fransman neemt de leiding in de finale voor Breece, Thomas Ramette, Mike Alessi en Jordi Tixier. In de eerste ronde neemt Breece de leiding over en Alessi volgt ook direct voorbij aan Lefrancios. De Sturm Racing-rijder komt vervolgens ten val en Breece neemt hierdoor afstand. Inmiddels is Bowers voorbij aan Tixier en zijn landgenoot Ramette waarna hij de jacht opent op leider Breece. Het verschil is dan 2,3 seconden in de voordeel van de Meyer Racing-rijder. Lefrancois knokt om de derde plaats met Ramette en Tixier en beide gaan voorbij aan de snelstarter. Dan is er opwinding in de zaal want leider Breece gaat onderuit en zakt terug naar de vijfde plaats achter Lefrancios! Bowers kijkt niet meer om en hij wint voor Ramette en Tixier. Cedric Soubeyras heeft geen goede start gehad maar hij komt sterk terug en wordt vierde voor Lefrancios. Breece laat het lopen en heeft aan de negende plaats ruim voldoende om de titel veilig te stellen!

SX2:
Voor de finale was Dale Dematile al uitgeschakeld voor de titelstrijd. De Amerikaan kwam als leider naar Dortmund maar verloor de ‘Redplate’ op vrijdagavond aan landgenoot Kobusch. Dematile kwam niet door de laatste kans en zag de titel uit zijn handen glippen. Kobusch ging op zaterdagmiddag zelf hard onderuit maar hij kon gelukkig in actie komen en plaatse zich voor de finale. De Pfeil Kawasaki-rijder heeft acht punten voorsprong op landgenoot Kevin Moranz. In de finale neemt Anthony Bourdon de beste start voor Calvin Fonveille en Crown. Moranz komt als vijfde uit de start voor Kobusch maar die krijgt het na zes ronden zwaar wanneer Lucas Imbert en Hakon Frederiksen voorbij gaan. Beide gaan ook voorbij aan Moranz maar wanneer ze onderuit gaan komt Moranz terug op de vijfde plaats. Crown voert na tien ronden de druk op bij leider Bourdon en met succes! De Fransman maakt een fout en Crown neemt de leiding over om de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Bourdon wordt tweede voor Fonveille, Julien Roussaly en Moranz. Omdat Kobusch als zevende over de finish komt is het feest bij het Pfeil Kawasaki Team.

Uitslagen ADAC SX Cup #6; Dortmund, Duitsland:
Zaterdag
SX1
1. Tyler Bowers (USA, KAW), 20 Runden
2. Thomas Ramette (FRA, SUZ), +3.456
3. Jordi Tixier (FRA, KTM), +6.501
4. Cedric Soubeyras (FRA, HUS), +12.685
5. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), +14.091
6. Adrien Escoffier (FRA, HON), +15.073
7. Mike Alessi (USA, HON), +15.445
8. Fabien Izoird (FRA, KAW), +18.485
9. Ryan Breece (USA, YAM), +20.624
10. Nicolas Dercourt (FRA, SUZ), +21.090
11. Julien Lebeau (FRA, KAW), +2 Runden
12. Florent Richier (FRA, HON), +17 Runden

Eindstand ADAC SX Cup 2019-2020
1. Ryan Breece (USA, YAM), 125
2. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), 116
3. Tyler Bowers (USA, KAW), 108
4. Mike Alessi (USA, HON), 107
5. Boris Maillard (FRA, SUZ), 73

SX2
1. Joey Crown (USA, YAM), 15 Runden
2. Anthony Bourdon (FRA, HON), +1.866
3. Calvin Fonveille (FRA, KAW), +8.395
4. Julien Roussaly (FRA, HUS), +9.647
5. Kevin Moranz (USA, SUZ), +14.829
6. Lucas Imbert (FRA, YAM), +19.577
7. Lance Kobusch (USA, KAW), +21.663
8. Richard Jackson (USA, SUZ), +22.411
9. Jimmy Clochet (FRA, KAW), +1 Rnd.
10. Paul Haberland (GER, HON), +1 Rnd.
11. Dylan Woodcock (GBR, KAW), +3 Rnd.
DQ Hakon Frederiksen (NOR, YAM)

Eindstand ADAC SX Cup 2019-2020
1. Lance Kobusch (USA, KAW), 99
2. Kevin Moranz (USA, SUZ), 93
3. Dylan Woodcock (GBR, KAW), 83
4. Paul Haberland (GER, HON), 82
5. Dale Dematile (USA, HON), 82

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SXDO20

Uw reacties