Soubeyras en Hsu winnen de eerste avond in Dortmund

Soubeyras en Hsu winnen de eerste avond in Dortmund
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste krachtmeting in Europa is al vele jaren de Supercross van Dortmund. De eerste wedstrijddag van deze 37e editie is gewonnen door Cedric Soubeyras (SX1) en Brian Hsu (SX2)! Op de Team Twenty Suspenion-Husqvarna won ‘Soubs’ voor zijn teamgenoot en landgenoot Thomas Ramette. De derde plaats ging naar de Amerikaan Tyler Bowers. Helaas zagen wij geen Nederlanders noch Belgen zich plaatsen voor de finales.

SX1:
Vanaf de buitenkant neemt Filip Neugebauer een geweldige start en de Tsjech neemt de leiding voor Ramette en Alessi. De Fransman weet de snelstarter te passeren maar dat lukt Alessi ook en hij zet de aanval in. Alessi komt als leider uit de eerste ronde voor Ramette en Neugebauer. De leider in de tussenstand heeft geen goede start gehad, Ryan Breece komt als twaalfde uit de eerste ronde. Na acht ronden zet Ramette de aanval in op de leider en met succes. Hij moet wel want Soubeyras komt aansluiten en deze gaat ook eenvoudig voorbij aan Alessi. Na drie ronden knokken moet Ramette door de knieën en Soubeyras neemt de leiding over. In de slotfase is er een valpartij waardoor de wedstrijdleiding vroegtijdig met de rode vlag zwaait. Ramatte heeft nog de aansluiting maar aanvallen zit er niet in. Bowers wordt derde voor landgenoot Alessi en Jordi Tixier komt als vijfde binnen. Breece komt als zevende over de finish, hij blijft de leider in de tussenstand met morgen nog op het programma!

SX2:
In de kwalificatiewedstrijd komt Hsu in de eerste bocht ten val. De Husqvarna-rijder komt nog sterk terug en weet zich met een vierde plaats direct te plaatsen voor de finale. In die finale laatste de voormalige fabrieksrijder van Suzuki er heel lang geen twijfel over bestaan. Julien Roussaly neemt de beste start maar Hsu pakt direct de leiding over. Zonder veel problemen werkt hij zich los van zijn achtervolgers maar Joey Crown heeft andere plannen. In de tweede helft van de wedstrijd werkt hij ruim vier seconden achterstand weg! In de laatste ronde zet de Amerikaan de aanval in maar daarbij komt hij ten val. Hsu wint voor Crown en zijn Sturm Racing-collega Anthony Bourdon die in de laatste ronde zijn landgenoot Roussaly weet te passeren. Het lukte Jeroen Bussink deze keer niet om zich te plaatsen voor de finale.

Uitslagen ADAC SX Cup #5; Dortmund, Duitsland:
VRIJDAG
SX1
1. Cedric Soubeyras (FRA, HUS), 17 Runden
2. Thomas Ramette (FRA, SUZ), +0.873
3. Tyler Bowers (USA, KAW), +2.687
4. Mike Alessi (USA, HON), +3.362
5. Jordi Tixier (FRA, KTM), +6.827
6. Fabien Izoird (FRA, KAW), +8.124
7. Ryan Breece (USA, YAM), +9.867
8. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), +17.837
9. Angelo Pellegrini (ITA, HON), +1 Rnd.
10. Justin Starling (USA, SUZ), +2 Rnd.
11. Nicolas Dercourt (FRA, SUZ), +2 Rnd.
12. Filip Neugebauer (CZE, KAW), +2 Rnd.

SX2
1. Brian Hsu (GER, HUS), 15 Runden
2. Joey Crown (USA, YAM), +5.223
3. Anthony Bourdon (FRA, HON), +7.094
4. Calvin Fonveille (FRA, KAW), +15.813
5. Lance Kobusch (USA, KAW), +18.757
6. Julien Roussaly (FRA, HUS), +19.944
7. Kevin Moranz (USA, SUZ), +26.084
8. Paul Haberland (GER, HON), +1 Rnd.
9. Dylan Woodcock (GBR, KAW), +1 Rnd.
10. Jimmy Clochet (FRA, KAW), +1 Rnd.
11. Dare Demartile (USA, HON), +1 Rnd.
12. Lucas Imbert (FRA, YAM), +11 Rnd.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SXDO20

Uw reacties