De kalender van het Belgisch kampioenschap Vintage Motocross!

De kalender van het Belgisch kampioenschap Vintage Motocross!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het kampioenschap voor vintage crossmotoren (BOTC) bestaat al meer dan vijftien jaar en is uitgegroeid tot een vast waarde in ons land. In zijn soort is het zelfs één van de toonaangevende competities in Europa geworden. Het aantal piloten dat deelneemt aan deze wedstrijden stijgt nog elk jaar en het niveau zit eveneens in een oplopende curve. Steeds meer ex-grandprix rijders vinden hun weg naar de races. In het verleden stonden al heel wat straffe namen aan het starthek zoals Sven Breugelmans, Werner Dewit, Harry en Stefan Everts, Joël Smets, Graham Noyce en Herbert Schmitz.

De competitie bestaat uit vijf categorieën: de klasse Pré 73, de Pré 78, de Pré 80 125cc, de Twinshocks en de klasse Pré 92. Deze zijn nog verder onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Het Belgisch kampioenschap Vintage Motocross loopt dit jaar over 14 wedstrijden. De meeste races worden op zaterdag gereden en zijn altijd in samenwerking met de federaties VMCF en VLM.

Pré 92 rijder Danny Scheers

De eerste race is op zaterdag 18 april in Tildonk-Haacht. Er worden ook enkele wedstrijden verreden in Wallonië: dat is die van Moresnet op Pinksterdag en de race in Warsage. Daags voor de race in Molenbeersel zal ons land voor het eerst een wedstrijd organiseren in het kader van het Europees kampioenschap Classic Motocross (ECMO). MC De Grensduivels ontvangen op 1 mei ongeveer 200 piloten uit 18 landen voor de start van het EK Classic Motocross. De altijd erg sfeervolle finale van het BK oldtimercross is zoals voorheen in de gemeente Reet-Rumst op zaterdag 26 september. Bij onze collega’s van MXVintage ben je op de juiste plaats voor alle nieuws rond deze competitie.

De kalender van het BK Vintage Motocross (BOTC)

18/04  Tildonk-Haacht       VLM
02/05  Molenbeersel          VLM
16/05  Zoutleeuw               VMCF
31/05  Moresnet                 VMCF
27/06  Dessel                     VLM
04/07  Genk                       VMCF
11/07   Retie                      VLM
18/07  Warsage                 VMCF
08/08  Koningshooikt         VMCF
22/08  Kampenhout           VLM
29/08  Huldenberg             VMCF
05/09  Kersbeek                 VMCF
19/09  Broechem                VLM
26/09  Reet                         VLM

Foto: Carolien Kenis en MXVintage

Uw reacties

Ook te lezen