Nathan Renkens: “Goed gevoel voor Engeland!” Nathan Renkens: “Goed gevoel voor Engeland!” 


Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op de MX2 deelnemerslijst van de GP van Groot-Brittannië prijkt een enigszins verrassende naam. Nathan Renkens (21) maakt dit seizoen immers zijn terukeer bij de kwartliters. De N83-rijder gaf afgelopen weekend zijn visitekaartje af met winst in de Belgische seizoensopener in Lommel.

Ondanks de bijzondere omstandigheden liet Renkens wel duidelijk een goede indruk na op de Heeserbergen. Bevestiging voor Nathan dat de puzzelstukjes op hun plaats vallen. Nathan Renkens: “De afgelopen winter heb ik hard getraind, ik denk ook dat ik de overstap naar de MX2 goed heb verteerd. Daar hoort natuurlijk een iets agressievere stijl bij. Dat begint te komen, al zijn de GP’s de enige echte indicatie die telt. Oké, door de modder was Lommel speciaal maar het gevoel was zeker positief. En als voorbereiding op Matterley Basin klopte het ook al!”


Hoewel Renkens zijn zinnen eerst op een Europese campagne had gezet, opteert de KTM Belgium rijder nu toch voor het volledige WK, inclusief de overzeese wedstrijden. Hierdoor is Nathan samen met Jago Geerts de enige Belg die voor de complete WK MX2 cyclus gaat. “Het wordt sowieso een grote uitdaging toch zijn we er als team klaar voor. We werken op elk vlak zo professioneel mogelijk en we willen ons dit jaar echt tonen,” aldus Renkens.

“Voor de tuning van de motor werken we samen met een zeer bekwame specialist, we hebben de ervaren Hugo America als trainer en met de andere technische partners hebben we goed ons huiswerk gedaan. De KTM SX-F250 is sowieso dé referentie in de MX2, daarnaast hebben een sterk pakket samengesteld met Sölva vering, HGS uitlaten, Dunlop, Motul olie, VHM, Twin Air, Goldfren en NG Brake Discs. Over de motor ben ik dan ook heel tevreden, en we hebben nog groeimarge!” besluit Nathan.

LEES MEER  Liam Everts gaat in 2021 verder met eigen team


NR83 kan ook rekenen op steun van LS2 Helmets, KW Racewear en Forma laarzen.

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties