Nathan Watson wint opnieuw het Championnat de France sur Sable!

Nathan Watson wint opnieuw het Championnat de France sur Sable!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De zwaarste zandrace ter wereld werd vandaag gereden aan de Opaalkust in het Noorden van Frankrijk. Red Bull KTM Factory Racing piloot Nathan Watson heeft zijn Franse titel met succes verdedigd tijdens de Enduropale du Touquet. Teamgenoot Camille Chapeliere werd als vierde afgevlagd, waarmee hij zijn kampioenschap in het algemeen klassement op de derde plaats beëindigde.

Terwijl de 1.200 deelnemers zich opstelden voor het begin van een slopende drie uur durende evenement wist Watson hoe belangrijk het is om een snelle start te maken en vervolgens hard te pushen tijdens de eerste fase van de race. Hij starte een beetje te enthousiast en kreeg daarvoor een stop-and-go straf van 60 seconden.

Nathan was zich niet bewust van wat hem te wachten stond en verliet de eerste bocht net buiten de top 10 en zette de achtervolging in op de koplopers. Door zich tijdens de eerste vijf ronden naar de vijfde plaats te vechten werd hij door een efficiënte brandstofstop na het eerste uur op een derde plaats gesignaleerd. Toen de organisatoren hem vervolgens de straf gaven werd de aanval van Nathan beëindigd en verloor hij uiteindelijk zijn kans op de overwinning. Toen hij terugviel naar de vierde plaats op het scorebord, vocht hij zich uiteindelijk terug op het podium en eindigde hij als derde bij de geblokte vlag.

Results Enduropale du Touquet

  1. Milko Potisek (FRA), Yamaha, 15 laps, 3:06:44.033
  2. Jeremy Van Horebeek (BEL), Honda, 3:10:10.404 +3:26
  3. Nathan Watson (GBR), KTM, 3:12:26.582 +5:42
  4. Camille Chapeliere (FRA), KTM, 3:12:49.154 +6:05
  5. Todd Kellett (GBR), Yamaha, 3:14:39.632 +7:55

De volledige uitslag kan je hier nakijken.

Eindstand Championnat de France des Sables

  1. Nathan Watson (GBR) KTM, 845 points
  2. Todd Kellett (GBR), Yamaha, 755 pts
  3. Camille Chapeliere (FRA), KTM, 671 pts
  4. Richard Fura (FRA), Yamaha, 558 pts
  5. Jeremy Van Horebeek (BEL), Honda, 552 pts

Lees hier de volledige eindstand.

Foto: KTM

Uw reacties