Van Doninck en Renkens zegevieren in doornat Lommel

Van Doninck en Renkens zegevieren in doornat Lommel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zelfs de ervaring en daadkracht van organisator BeTeMo waren vandaag niet opgewassen tegen het natuurgeweld. Hierdoor viel de Belgische opener in Lommel helaas letterlijk in het water. Alleen de eerste manches werden afgewerkt. Brent Van Doninck (500cc) en NAthan Renkens (250cc) waren bij de Inters de winnaars.

Hoewel de JMS wedstrijden ‘s zaterdags nog in behoorlijk goede omstandigheden, plaatsvonden bleek de regen ‘s nachts al een vege voorbode. In zware omstandigheden stuurde Brent Van Doninck zijn Husqvarna naar een eerste 450, of liever 500cc zege!


Achter Van Doninck leek Lars Van Berkel aan het langste eind te trekken maar de SKS Husqvarna piloot werd uiteindelijk de tweede plek ontfutseld door Freek van der Vlist. Na het internationale geweld ontpopte Kevin Van Geldorp zich als rapste VLM rijder voor kampioen Jens Van Meer, Steve Seronval en Jilani Cambré.

Winst Renkens, pech Liam Everts

Nathan Renkens had zich best een mooier decor ingebeeld voor zijn terugkeer in de 250. Desondanks was de KTM Belgium piloot de sterkste. Renkens haalde het voor Nick Leerkes, de Italiaan Alberto Forato en de Fin Emil Jönrup. De eerste VLM’er in deze sterke bezette klasse was Kevin Schellens die als 9de binnen kwam.

Voor Liam Everts werd Lommel er eentje om vlug te vergeten. In de tijdstraining kwam een andere rijder onfprtuinlijk ten val op Everts waardoor die zich bezeerde aan zijn been. Liamski kwam er gelukkig vanaf zonder al te veel ergs.

Inters 250cc Race 1 en eindstand
1. Nathan Renkens, 2. Nick Leerkes, 3. Alberto Forato, 4. Emil Jönrup, 5. Raf Meuwissen, 6. Karel Kutsar, 7. Mattia Guadagnini, 8. Damian Wedage, 9. Kevin Schellens, 10. Kristof Scheynen, 11. Glenn Bielen, 12. Tim Louis, 13. Robbe Daniëls, 14. Florian Miot, 15. Nikita Kutcherov, 16. Marnick Lagrou, 17. Wesley Dieudomme, 18. Martin Venhoda, 19. Romain Delbrasinne, 20. Twan De Weerd

Inters 500cc Race 1 en eindstand
1. Brent Van Doninck, 2. Freek Van der Vlist, 3. Lars Van Berkel, 4. Kevin Van Geldorp, 5. Jens Van Meer, 6. Steve Seronval, 7. Jilani Cambré, 8. Rene Ranniko, 9. Roy Sillien, 10. Jens Carlier, 11. Arno Van Mieghem, 12. Jordan Lee Van Maaren, 13. Alex Tapio, 14. Raf Belmans, 15. Bram Valckx, 16. Dylan Mayne, 17. Gunther Truyens, 18. Martijn Vermijl, 19. Dieter Vromans, 20. Tom Cuyvers


Foto’s: Dieter Jans

 

Uw reacties