Billy Bolt is de 2020 SuperEnduro wereldkampioen!

Billy Bolt is de 2020 SuperEnduro wereldkampioen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na het uitstel van de SuperEnduro finale in het Poolse Lodz (vorig weekend) hebben de FIM, promotor ABC Communication en de Poolse organisator “Sport Up”, besloten om de seizoensfinale van SuperEnduro 2020 te annuleren. Hierdoor wordt het kampioenschap ook effectief afgerond, na de vorige race in Hongarije. Billy Bolt werd ook uitgeroepen tot de nieuwe SuperEnduro wereldkampioen!

Hoewel Bolt het kampioenschap naar zijn hand zette, laat de afloop een wrange nasmaak na. De populaire Britse Husqvarna-rijder moest in de vier wedstrijden die wél plaatsvinden slechts één keer het hoofd buigen voor SuperEnduro legende Taddy Blazusiak (Red Bull KTM). De overslijtbare Pool eindigt  dus uiteindelijk tweede voor Jonny Walker en Alfredo Gomez.

Teodor Kabachiev (BG – KTM) wordt in de junior klasse tot wereldkampioen gekroond. Een bittere pil voor de Amerikaanse topper Ty Cullins (TM Racing) die nog was afgereisd naar Europa maar zijn kansen niet kon verdedigen.

Eindstand WK SuperEnduro na 4 wedstrijden
1. Billy Bolt GB Husqvarna 227
2. Taddy Blazusaik Pol KTM 209
3. Jonny Walker GB KTM 192
4. Alfredo Gomez E Husqvarna 161
5. Blake Gutzeit Z-A Husqvarna 112

Eindstand Junior WK SuperEnduro na 4 wedstrijden
1. Theordor Kabakchiev BUL KTM 185
2. Leon Hentschel Ger KTM 183
3. Ty Cullins USA TM Racing 165
4. Adrien Jacon Fra KTM 149
5. Dominik Olszowy Pol KTM 94

Foto: SuperEnduro/ABC

 

Uw reacties