Gebben Racing-Van Venrooij-Yamaha over de Britse GP

Gebben Racing-Van Venrooij-Yamaha over de Britse GP
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met maarliefst drie rijders gaat Gebben Racing-Van Venrooij-Yamaha dit seizoen uitkomen in het FIM Wereldkampioenschap MXGP. In Engeland kwamen Alessandro Lupino, Calvin Vlaanderen en Thomas Covington in actie. Het werd een zware eerste wedstrijd, dit hadden de rijders te vertellen naar de GP op het circuit van Matterley Basin.

Alessandro Lupino: ‘’Het was een vreemd weekend met sneeuw, regen en daarnaast was het koud. Ik moet eerlijk zijn dat ik niet echt blij ben over de wedstrijd maar van de andere kant heb ik gezien waar ik kan zitten. Ik zie dat ik beter ben dan vorig jaar, ik voel me sterker en beter op de motor. Ik ben blij met het team en we hebben deze winter echt goed werk verricht. Het resultaat was niet wat we ervan hadden verwacht maar ik weet zeker dat dit niet lang zal duren. Ik ben teleurgesteld over de eerste manche. Ik reed op een mooie achtste plaats maar door opgepompte armen moest ik het tempo laten zakken. In de tweede manche had ik het goed naar mijn zin op de baan. We gaan nu naar Valkenswaard. We zullen er hard voor trainen en dan zien we wel wat er gebeurd.’’

Calvin Vlaanderen: ‘’Het was een zware eerste Grand Prix voor mij maar ik ben blij dat deze achter de rug is. Ik weet waar ik sta en waar ik aan moet werken. Het was een gekke zaterdag waarbij we alleen een tijdtraining hadden maar wel wist ik in de regen een tiende tijd neer te zetten. De manches op zondag waren zwaar. In de eerste manche kwam ik na een slechte start terug naar een negentiende plaats maar ik had veel last van opgepompte armen. In de tweede manche had ik een betere start en kon op een dertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Ik verloor in de beginfase een aantal plaatsen. In het heetst van de strijd werd ik van de motor gereden en viel terug tot in de achterhoede. Omdat ik veel tijd had verloren heb ik de wedstrijd uitgereden om tijd op de motor door te brengen. Het is niet het resultaat waarop ik had gehoopt en ik voel dat ik nog wat snelheid mis. Ik moet me nog wat comfortabeler gaan voelen op de motor en dan komt de snelheid vanzelf. Ik zie jullie allemaal in mijn thuis Grand Prix in Valkenswaard.’’

Thomas Covington: ‘’Het was een moeilijk weekend voor mij. Ik heb niet heel veel met de motor kunnen trainen door al het slechte weer van de laatste maanden. We werken nog aan een aantal dingen en we proberen ieder weekend beter te worden.’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties