Geslaagd Husqvarna debuut voor Mathias Van Hoof

Geslaagd Husqvarna debuut voor Mathias Van Hoof
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na veel testwerk doorheen de winter en een goede voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk de eerste endurowedstrijd van het jaar. Voor Belgische Inters vicekampioen Mathias Van Hoof werd het meteen ook  zijn eerste race op Husqvarna. Enter werd echter een positieve vuurproef voor Mathi!

Zoals meerdere keren dit seizoen zullen de Belgische piloten te gast zijn in de omliggende buurlanden Nederland en Frankrijk. Dit weekend werd de wedstrijd verreden in het Nederlandse Enter. Na vele twijfels of de wedstrijd wel ging doorgaan of niet door de gevallen regen , had de organisatie toch voor een uitstekende wedstrijd gezorgd. Een verharde parking ,een droge verbindingsroute en daarbovenop 3 proeven die voor 95% er droog bijlagen zorgde voor een mooi geslaagde seizoensopener.


De nieuwe officiële Husqvarna piloot ging goed van start. Toch was er tijdens de eerste 2 proeven een beetje nervositeit  wat wel vaker gebeurt bij piloten op de eerste wedstrijd na de lange winterstop. Na 2 rondes begon de Herentalsenaar dan ook beter in zijn ritme te komen.  Ik heb best wel een goede winter achter de rug. Blessurevrij kunnen blijven, waardoor ik veel en goed heb kunnen trainen. Eind Januari heb ik met mijn twee teamgenoten ook een goed trainingskamp kunnen afwerken in Spanje en Frankrijk. De eerste 2 rondes liepen echter niet helemaal zoals gehoopt. Ik begon iets te gretig met enkele kleine schuivers als gevolg. De laatste ronde had ik wat kleine aanpassingen aan de motor gedaan en begon het beter te gaan. Ik merkte toch dat de omstandigheden in de wedstrijd steeds anders zijn dan die op training. “

Na een dag van 7u wedstrijd en een slordige 200 km gingen de hemelsluizen het laatste uur helemaal open. De laatste crossproef werd omgetoverd tot een modderbad. Met een kleine achterstand op plaats 5 werd de laatste proef ingegaan. “Ik wist dat ik kort achter Cedric  Cremer stond. De laatste proef was kort maar door die hevige regen probeerde ik toch nog iets goed te maken. Dit lukte ook ik maakte 12 seconde goed maar kwam net 1 seconde te kort voor plaats 5. Na de vele foutjes in het begin van de wedstrijd was de einduitslag nog redelijk goed. Ik onthou het positieve en ga de komende weken aan de slag om de fouten die ik gemaakt heb te verbeteren tegen de volgende wedstrijden. “ Een 6de plaats in de felbevochten Prestige klasse was uiteindelijk het resultaat voor de Husqvarna piloot.

Foto’s: John Leenders, Remco Ditmar

Uw reacties

Ook te lezen