Hutten Metaal Yamaha-rijders over hun eerste EMX250

Hutten Metaal Yamaha-rijders over hun eerste EMX250
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thibault Benistant en Gianluca Facchetti vormen dit jaar het duo voor het Hutten Metaal Yamaha Racing Team in het Europees Kampioenschap 250cc. Het afgelopen weekend begon dit kampioenschap op het Eurocircuit van Valkenswaard en de omstandigheden waren bijzonder pittig! De Fransman werd vierde, de Italiaan kwam alleen de eerste manche tot scoren na een harde crash in de tweede manche. De beide heren doen hier hun verhaal.

Thibault Benistant:‘’Het was niet het weekend dat ik voor ogen had maar van de andere kant was het ook niet slecht. Door mijn twee valpartijen in de eerste manche viel ik terug naar een 33ste plaats maar met een goede snelheid wist ik toch nog terug te komen naar een elfde plaats. In de tweede manche startte ik op een achtste plaats. Ik voelde me heel goed op de baan en ik nam mijn tijd om terug naar voren te komen. Dit leverde mij een tweede plaats op,’’

Gianluca Facchetti:‘’Ik begon heel goed aan het weekend door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. De baan was zwaar en nat door de regenval op de dagen voorafgaande aan het weekend. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed even aan de leiding. Door een aantal fouten kwam ik even ten val en verloor verschillende plaatsen. Ook verloor ik mijn ritme en voelde mijzelf niet meer comfortabel op de baan, wat resulteerde in een zesde plaats. In de tweede manche pakte ik een slechte start en kwam op een tiende plaats uit de eerste ronde. Heel even voelde ik me goed op de baan maar door een aantal fouten en een harde valpartij verloor ik veel plaatsen waardoor ik buiten de punten finishte,’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties